Aladrović oslobođen za prijetnju vijećniku Njavri

Župan Marijan Aladrović (lijevo) i županijski vijećnik Vicko Njavro
(FOTO: Dušan Mirković/PIXSELL)

22.02.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 5577

Župan Marijan Aladrović (HDZ) nepravomoćnom je presudom Općinskog suda u Požegi oslobođen za kazneno djelo prijetnje županijskom vijećniku Vicku Njavri (SDP). Podsjetimo, u listopadu 2010. godine Njavro je tijekom županijske sjednice prilikom izvještaja o radu župana u kontekstu (tako stoji u nepravomoćnoj presudi) spomenuo da je Remetinac pun na što mu je kasnije u raspravi župan Aladrović u nekoliko navrata zbog spominjanja Remetinca uzvratio: - Razbit ću te!

Zbog tih je riječi Njavro podnio kaznenu prijavu za kazneno djelo prijetnje koje se goni po službenoj dužnosti. Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je prijavu, a vijećnik Njavro potom je podnio optužni prijedlog.

- Sud je okrivljenika oslobodio optužbe za kazneno djelo prijetnje iz članka 129, stavak 2 Kaznenog zakona jer riječi koje je on izrekao nemaju takav stupanj ozbiljnosti koji se podrazumijeva u spomenutom članku - izjavila je sutkinja Ilka Leko.


Županijski vijećnik Vicko Njavro podnio je žalbu na izrečenu presudu Županijskom sudu u Slavonskom Brodu.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI