Pavelić Fry-u: Branitelji smatraju Haški sud političkim

Predstavljanje Ureda Haškog suda
(FOTO: Pozega.hr)

20.02.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 7199

Centar za razvoj i podršku civilnog društva "Delfin" Pakrac organizirao je danas predstavljanje zagrebačkog Ureda Haškog suda u požeškoj gradskoj vijećnici. Uz gradonačelnika Zdravka Ronka i voditelja Ureda Haškog suda u Zagrebu Christophera Fry-a, sastanku su nazočili i predstavnici našega sudstva, policije te raznih civilnih udruga.

Krešimir Pavelić, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata, ustvrdio je kako branitelji smatraju Haški sud političkim te je upozorio na nekorektni tretman heroja iz Domovinskog rata i, primjerice, američkih vojnika. Fry mu je odgovorio za slučaj generala Gotovine kako prvostupanjska presuda ne utječe na drugostupanjsku te da se još prikupljaju dokazi.

Prikazani su i dokumentarni filmovi o Haškom sudu, ali na engleskom jeziku. Gradonačelnik Ronko je upoznao goste s povijesnim znamenitostima gradske vijećnice te je zamolio da ubuduće filmove koje budu ondje prikazivali prevedu na hrvatski.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI