Tomašić: Tražit ćemo ukidanje zakona o oprostu (video)

Predsjednica stranke HSP AS Ruža Tomašić i suradnici
(FOTO: Vjeran Blašković)

02.04.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4338

Vrh stranke HSP dr. Ante Starčević okupio se danas u Kutjevu kako bi usuglasili vizualni identitet te tim i smjernice skraćenog programa za predstojeće parlamentarne izbore. Time je ova stranka i službeno započela predizbornu kampanju za izbore na kojima očekuju dobar prolaz. Na predsjedništvu stranke odlučeno je da nositelj stranačke liste u svih 11 izbornih jedinica bude predsjednica stranke Ruža Tomašić.

Ukinuti zakon o oprostu

Ukoliko Haški sud osudi generala Antu Gotovinu HSP dr. Ante Starčević neće pozivati na prosvjede, jer oni traju dva dana i onda svi na njih zaborave, rekla je predsjednica stranke Ruža Tomašić.
- Mi ćemo pozvati hrvatsku Vladu da puste sve hrvatske branitelje kojima se sudi zbog ratnih zločina u obrani svoje domovine. Tražit ćemo da se obustave procesi protiv svih njih i da se povuče zakon o oprostu tj. aboliciji za one koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku. Jedino tako možemo dokazati da smo bili žrtve, a ne agresori, tj. da smo država gdje se vodio obrambeni, a ne agresorski rat, izjavila je Tomašić u Kutjevu.


Domoljublje


- Mi govorimo ljudima o domoljublju, neki nam kažu da smo zbog toga zastarjeli. Domoljublje nikada nije zastarjelo pogotovo sada kada ulazimo u tu jednu asocijaciju (op. a. Europsku uniju). Kako to da u Americi domoljublje nije zastarjelo? U Americi je Bog pa Amerika. Amerika je uvijek prva odmah do Boga, a kod nas je Hrvatska uvijek zadnja ili ako pričaš o Hrvatskoj onda si nacionalist ili imaš zastarjele ideje, zaključila je Tomašić.

Domaćin stranačkim kolegama bio je Radoslav Galić, zamjenik predsjednice stranke i predsjednik Županijskog vijeća HSP AS.

Na konferenciji za novinare prisustvovao je i predsjednik stranačkog odbora ove stranke Zvonko Bušić, hrvatski emigrant poznat po otmici američkog zrakoplova 1976. godine, te osudi za terorizam. Bušić je iz američkog zatvora pušten 2008. godine. Pogledajte njegovu izjavu o skorašnjoj presudi i odluci Haškog suda o hrvatskim generalima u Hagu.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI