Požežani će primiti dvije japanske obitelji (video)

Mutsuko Minegishi
(FOTO: Bojan Miščević)

01.04.2011. | Bojan Miščević
Pregleda: 4111

- Volim vaš narod i zemlju i  svake godine sam u Hrvatskoj. U Požegi sam bila pet, šest puta. Vaši sugrađani skupili su nešto novca za pomoć Japanu i obuzeo me divan, topao osjećaj kad sam to čula, bila sam sva u suzama - rekla je Mutsuko Minegishi, glavna aikikai instruktorica koja je jučer (31. 3. 2011.) u Požegi održala seminar o ovoj plemenitoj borilačkoj vještini.

Humanitarna pomoć

Naime, Aikido klub Požega, Karate klub Požega, Grad Požega i osnovne škole Antuna Kanižlića i Julija Kempfa organizirale su suradnju i skupljanje humanitarnih sredstava za stradale u Japanu. Grad je donirao pet tisuća kuna i u suradnji s karate klubom osigurao kod požeških obitelji smještaj za minimalno dvije obitelji iz Japana.


Prikupljeni novac predan je Mutsuko Minegishi koja je sa svojim gostima iz Grčke, Rusije, Švedske i Engleske boravila u posjetu Požegi u sklopu posjeta Hrvatskoj. Sensei Mutsuko svake godine dolazi u Europu i obilazi pet zemalja, ali nikada istih pet tijekom jedne godine.
Zanimljivost je da je svake godine šesta zemlja koju obiđe Hrvatska, nekada i dvaput godišnje.


Bacala po strunjačama

Žena neslomljiva duha u osmom desetljeću života održala je dva treninga aikida u prostorijama požeškog judo kluba Judokan. Fascinantna plemenita vještina demonstrirana je djeci aikido kluba, ali i njenim gostima koji nose crne pojaseve koji su upijali svaki pokret i savjete.

Na kraju treninga svi su bili vidno iscrpljeni, no sensei je obrisala kap znoja s čela i sa smiješkom na licu odgovorila na par pitanja za 034portal. Fascinantno!

Pogledajte fotogaleriju s aikikai treninga s Mutsuko Minegishi.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI