Donja etaža Lapjaka gotova, nedostaje grijanje

Arhivska fotografija: Uređenje planinarskog doma Lapjak u Velikoj
(FOTO: Vjeran Blašković)

23.01.2012. | Vjeran Blašković
Pregleda: 3526

Planinari iz požeškog planinarskog društva Sokolovac već godinama uređuju planinarski dom Lapjak iznad veličkih bazena. Kako se radovi odvijaju isključivo uz pomoć donatora napreduju sporo. Kako se moglo čuti na subotnjoj izvještajnoj skupštini društva donja etaža doma u potpunosti je dovršena, a nedostaje jedino sustav centralnog grijanja.

- Potrebno nam je oko 150.000 kuna kako bismo dovršili sustav grijanja za donji dio doma. Računamo, kao i do sada, na pomoć jedinica lokalne samouprave koje su nam i tijekom 2011. godine izašle u susret i doznačile sredstva za potrebne radove, rekao je tajnik planinarskog društva Sokolovac Predrag Livak.

U gornjem dijelu doma nalaze se sobe sa 70-tak kreveta.
- Plan nam je urediti u startu koju sobu te naknadno uređivati dio po dio, rekao je Livak. Planinari, kako saznajemo, dom bi iznajmili koncesionaru, kakva je praksa i s drugim sličnim objektima u Hrvatskoj.


Od nužnih poslova i većih zahvata koje je potrebno učiniti Livak ističe i uređenje krovišta na otvorenom planinarskom objektu Trišnjici na Papuku, no planinari za sada nemaju osigurana sredstva za tu investicju.


Na skupštini je najavljena i ovogodišnja organizacija Papučkih jaglaca, a od većih izleta predsjednik društva Antun Lovrić najavio je izlet na Triglav u Sloveniju.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI