Ronkove potpore: 160.000 kuna za zvonik u Kuli

Ilustrativna fotografija - crkvena zvona
(FOTO: PIXSELL)

14.01.2012. | Mario Nakić
Pregleda: 6257

Grad Požega izdvojit će 159.312,65 kuna za zvonik na crkvi u Kuli kod Kutjeva, najveća je ovotjedna potpora koju je odobrio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko. Župa rođenja blažene djevice Marije iz Kutjeva nositelj je izgradnje ove crkve u selu s oko 350 vjernika, uglavnom doseljenika iz srijemskog sela Hrtkovci i dijelom iz Posavine, a gravitiraju mu i vjernici iz Poreča i Ciglenika. Tri zvona, izrađena u poznatoj firmi Grassmayer u Insbrucku, imaju simboliku u svojoj posveti: najveće (450 kg) posvećeno je papi bl. Ivanu Pavlu II., drugo (255 kg) sv. Antunu prema crkvi u Nikincima pored Hrtkovaca, odakle su doselili mještani Kule, te treće (130 kg) sv. Rozaliji, čije ime nosi i crkva u Platičevu, također pored Hrtkovaca. Sva tri zvona su dopremljena u Kulu, predstoji im postavljanje, a svečanost posvete planirana je za uskrsni ponedjeljak, objavljeno je na službenoj stranici Grada Požege.

Bekrijama oko 7 tisuća kuna za spot

Ronko je odlučio i poduprijeti Požeški tamburaški orkestar u organizaciji snimanja videospota tamburaškog sastava Bekrije s iznosom od 6.750 kuna. Osim toga, Grad će potpomoći turističku manifestaciju Obrtničke komore Požeško-slavonske županije "Zeleno - plavo" s 20.000 kuna, Turističku zajednicu grada Požege za organiziranje dočeka Nove godine s 35.000 kuna, HPD Sloga iz Pakraca s 2.000 kuna, završnu večer Cesarićevih dana s 8.000 kuna.


Potpore sportskim klubovima


Druženje Nogometnog kluba Lipa Grad Požega potpomogao je s 2.000 kuna, Kuglački klub "Ina" dobio je 1.000 kuna za sudjelovanje na kadetskom državnom natjecanju, GD Sokol je za sudjelovanje u također kadetskom prvenstvudobilo 10.000 kuna, a Brdsko-biciklistički klub Požega je dobio 2.500 kuna za troškove natjecanja člana Marka Batorija.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI