Zec i Kristić pred Županijskim sudom: Nismo krivi!

Đurđica Kristić i Vlado Zec
(FOTO: Duško Mirković/PIXSELL)

30.12.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 9132

Počelo je suđenje Vladi Zecu, bivšem predsjedniku Uprave Kamen-Ingrada, i članici uprave Đurđici Kristić na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu, Stalnoj službi u Požegi. Sudac Nenad Vlašić vodit će proces tijekom kojega će pokušati utvrditi jesu li optuženi lažno prikazali dobit i tako si isplatili dividendu.

Optužnica se sastoji od pet točaka, a sadrži kazneno djelo protiv službene dužnosti, sigurnosti platnog prometa, zlouporabu položaja, netočno prikazivanje imovinskog stanja i nesavjesno gospodarsko poslovanje. Za 2000. godinu je umjesto gubitka od 17,5 milijuna uknjižena dobit od 3,8 milijuna kuna. Slično se dogodilo i kasnije, do 2005. godine. Ukupno je tvrtka Kamen-Ingrad na taj način oštećena za 13 milijuna kuna, a Vladi Zecu je isplaćena dividenda od 3,2 milijuna kuna.

Nakon što je državni odvjetnik Krešimir Babić pročitao optužnicu, okrivljeni Vlado Zec i Đurđica Kristić izjasnili su se da se ne osjećaju krivima. Suđenje će se nastaviti u roku dva mjeseca.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI