Nikad nije kasno: Maturirao u 90. godini

Matura
(FOTO: Ilustracija)

10.12.2011. | LV Sun/M. Nakić
Pregleda: 3508

Michael Zone (89) iz Las Vegasa (SAD) ima zanimljivo životno iskustvo iza sebe. Sudjelovao je u iskrcavanju u Normandiji u Drugom svjetskom ratu, bio je odlikovan, nakon rata pisao je za novine, bio reporter i dopisnik, a potom je smišljao viceve i tekstove za neke komičare među kojima je bio i poznati Bob Hope. Međutim, kada ga netko pita koje mu je najveće životno ostvarenje, reći će matura koju je prošao tek prije nekoliko dana u lokalnoj gimnaziji, piše Las Vegas Sun.

- Trenutačno sam najponosniji čovjek na svijetu - rekao je Zone za Las Vegas Sun.

Zone je rođen u Kanadi. Kada je imao 17 godina, pao je razred te je razočaran napustio školu i ušao u vojsku. Bilo je to 1939. godine, baš kada je prijetio početak rata u Europi. Nakon rata se doselio u SAD.


Nevjerojatno je kako je mogao raditi prilično sofisticirane poslove koji iziskuju načitanost i razna znanja, a sve je uspješno obavljao sa završenom osnovnom školom. Na ponovni upis gimnazije u mirovini nagovorila ga je supruga Marie.


- Bez edukacije život može biti jako težak. U početku sam prodavao usisavače od vrata do vrata, kada sam došao u Ameriku. Onda me je netko prijavio policiji zbog rada na crno. Spavao sam na klupama. Život može biti pravi pakao kad nemaš školu - rekao je Zone, iako se on u životu nakon početnih problema i bez škole uspio snaći, zaposliti pa i pokrenuti vlastiti posao.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI