Prodajom ručnih radova pomažu djeci u Africi

Učenice ekonomske škole razgledavaju ponuđene ručne radove
(FOTO: Vjeran Blašković)

06.12.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 4347

Heklane kuglice, zvončići i zvona koje je izradila majka učenice, ukrasi od gipsa, šibe i kolačići koje su na satu izradili učenici 3a razreda Ekonomske škole ponuđeni su u školi na prodaju kako bi se skupio novac za djecu u Africi, ali i u Požegi.

- Ovoga puta sve je organizirao 3a razred. Škola je ovakve aktivnosti provodila i prošle godine kada smo pekli palačinke. Prikupljeni novac škola uplaćuje na račun UNICEF-a u čiju smo se akciju svi mi uključili - kažu nam učenice Nikolina Čurčić i Višnja Rakuša koje su danas imale ulogu prodavačica koje su učeničke proizvode prodavali za iznose od 1 do 30 kuna.

Radove od gipsa izrađivali su učenici s razrednicom Marijom Šag Sadilek od koje saznajemo da će ovoga puta pola prikupljenoga novca otići za djecu u Africi, a pola će uplatiti na račun Udruge Pčelica koja okuplja djecu s malignim oboljenjima Požeško-slavonske županije. Doznajemo i da je današnja akcija samo jedna u nizu te da u školi redovito učenici i profesori organiziraju slične akcije.



Učenice Nikolina Čurčić i Višnja Rakuša s poklonima za djecu koje su donirali učenici Ekonomske škole.


Tako su skupili igračke i potrepštine koje su umotali u male poklončiće koje će ovih dana dobiti djeca iz Požege i okolice. Učenici su donirali i priredili darove koje će poslati u župu Sv. Leopolda Mandića, a od tamo će u ruke djece kojima će ti pokloni puno značiti.

Prošle godine učenici su u sličnim akcijama skupili više od 5.000 kuna koje su otišle za pomoć djeci u Africi. Profesori nam kažu kako u razredima imaju i štedne "kasice" u koje ubacuju novac koji će također završiti kod onih kojima je najpotrebniji.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI