HAZU će izdati Leksikon požeške Zlatne doline

Akademik Dubravko Jelčić
(FOTO: Patrik Maček/PIXSELL)

01.12.2011. | Vjeran Blašković
Pregleda: 2483

Zavod za znanstveni i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Požegi radi već pune dvije godine. Kako bi javnosti i posjetiteljima još više približili svoj rad organizirali su Dane otvorenih vrata, što je samo simbolični naziv, jer, kako je rekao voditelj Zavoda akademik Dubravko Jelčić, vrata Zavoda uvijek su otvorena.

- Požega je deseti grad koji ima zavod HAZU-a, a u protekle dvije godine nastojali smo svojim djelovanjem što više uključiti se u kulturni život grada. Požega je oduvijek grad koji se isticao u umjetnosti, posebno u književnosti, rekao je akademik Jelčić.

Govoreći o planovima i budućem radu, akademik je istaknuo izdavanje Leksikona požeške Zlatne doline.


- To je posao od neke tri do četiri godine. Nema potrebe forsirati i žuriti s tim, bolje da se odradi kvalitetno. Taj projekt zahtjeva i velika novčana sredstva, pa ćemo pokrenuti akciju doniranja kod naših  gospodarstvenika. Svima ćemo poslati dopis u kojemu ćemo ih zamoliti da donacijom pomognu izdavanje Leksikona - najavio je akademik Jelčić.


Jelčić je rekao kako će Zavod i nadalje svakoga mjeseca organizirati neko događanje, kao što je bilo i do sada. Tako je izdvojio održavanje velikog skupa Požega i Požeština koji je održan povodom 800 godina Požeške županije na kojemu je bilo 300 sudionika, nekoliko okruglih stolova među kojima onaj o Matku Peiću te biotehnološkim i poljoprivrednim problemima, kao i trajnim izvorima energije.

Najavio je i pokretanje nove edicije "Radovi" - koja bi kroz seriju zbornika pisala što se radi, govori i piše i požeškom Zavodu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI