¨Skupljanje jeftinih političkih bodova Oporbene petorke Jakšić¨

jakšić
(FOTO: M.M.)

23.01.2018. | Općina Jakšić
Pregleda: 3949

Općina Jakšić poslala nam je demanti na članak objavljen na 034 Portalu pod nazivom "Blamaža i sramota Kovačevića zbog studentskih stipendija!" te isti prenosimo u cijelosti.

"Informacije iznesene dana 20. siječnja 2018.god na internetskim stranicama web portala 034portal.hr autora Oporbena petorka Općine Jakšić u tekstu pod naslovom: "Blamaža i sramota Kovačevića zbog studentskih stipendija!", koji tekst je istog dana objavljen na Facebook profilu web portala 034portal.hr, su neistinite.

Ponovna manipulacija i propaganda nad čitateljima 034 portala u kontekstu izmišljenih deplasiranih priča od strane Oporbene petorke Općine Jakšić, a sve kako bi se diskreditiralo načelnika Općine i predsjednika Općinskog vijeća gosp. Domagoja Oreškog uzela je maha.


Prema »Pravilniku o stipendiranju« kriteriji za dodjelu stipendija su upravo socijalni status kao i kriterij izvrsnosti studenta (prosjek 3,0). Ponovno naglašavamo da je Općina Jakšić jedina Općina koja u široj okolici dodjeljuje 15 stipendija tako da nije istina da novca za stipendije nema, i ubuduće Općina na čelu sa načelnikom poziva sve zainteresirane studente s područja Općine da se prijave, kao što je i predsjednik Vijeća objasnio članovima Oporbene petorke na prošloj sjednici da ne postoje zapreke da se i njihova djeca prijave, ali ipak moraju zadovoljiti uvjete iz Pravilnika. Istina je da su neki stipendisti u međuvremenu odustali od stipendije, ali iz razloga što su dobili državnu stipendiju koja je u većem iznosu. Iz tog razloga Općina je ponovno raspisala natječaj, a sve u cilju kako bi podijelila planirani broj stipendija za ovu godinu. Općina Jakšić i dalje stoji kod tvrdnje da novaca za sve stipendiste s područja Općine nema, jer izvorni proračun Općine je premali, ali bez obzira na to određeni kriteriji moraju postojati, a to su socijalni status i izvrsnost studenta.


Općina ima niz projekata koje planira realizirati u skorije vrijeme, a kako bi to mogla i ostvariti potrebno je dio tih projekata i sufinancirati, a to ne bi bilo moguće kad bi Općina financirala sve redovne studente. Pokazatelji da Općina marljivo i odgovorno radi je i nedavna statistika razvijenosti općina i gradova u državi po kojoj Općina Jakšić spada u 4. skupinu prema indeksu razvijenosti.

Nije istina da je Općina Jakšić odvjetniku Domagoju Miličeviću isplatila 32.373 kune, nego je Općina za odvjetničke usluge isplatila 4.375,00 kuna. Istina je da je Općina vodila imovinskopravni spor oko prostora unutar same Općine sa Kutjevom d.d. kao što je i istina da se na Upravnom sudu u Osijeku vodi sudski spor po tužbi bivše pročelnice, no ne želimo prejudicirati ishod takvog postupka dok je u tijeku. Oporbena petorka očito nije svjesna faktuma da je tužena strana Općina, a ne načelnik Općine kako u jednom tako i drugom postupku, te eventualnu proizašlu naknadu štete snosi Općina, ali ne i načelnik.

Nije istina da je gosp. Kovačević ikada putovao u Belgiju, ali ako bi imao priliku to bi rado i učinio. Istina je naime, da je gosp. Kovačević putovao u Francusku i Island, ali nije istina da se s tih inozemnih puteva vraća pun novaca. Naime službeni put u Island bio je financiran od strane EU fondova, odnosno organizator tih putovanja bila je Lokalna akcijska grupa "Barun Trenk", a Općina Jakšić je zajedno sa drugim Općinama bila partner na tom projektu prekogranične suradnje, a što se tiče puta u Francusku istina je da je načelnik na poziv "HKUD" Slavonija, odnosno na poziv hrvatsko-francuskog društva prijateljstva na čelu sa veleposlanikom sudjelovao i u toj prekograničnoj suradnji.

Nije istina da velik broj sponzorskih sredstava otpada na razne udruge koje nisu na području Općine Jakšić i Općina Jakšić NIKAD niti jednu konjogojsku udrugu nije financirala. Uistinu nam nije jasno odakle takve informacije dolaze. Općina Jakšić nastoji sve Udruge ravnomjerno financirati, a posebice one koje polučuju dobre rezultate kao što je i Malonogometni klub "Jakšić".

MNK "Jakšić" u kojem igraju i sinovi gosp. Kovačevića, dobio je najmanji iznos novca u usporedbi s drugim Udrugama na području Općine Jakšić - iznos od 2000,00, kuna bez obzira na rezultate koje su polučili i ušli u 1.Županijsku malonogometnu ligu.

Nije istina da je gosp. Kovačević isplatio na ima strategije razvoja 159.000,00 kuna, nego se strategija razvoja (čije je donošenje bitno zbog razvojnih programa i projekata) financirala iz mjere ruralnog razvoja 7.1.1.

Ne znamo zašto Oporbena petorka naglašava da je prijedloge točaka dnevnog reda (između ostalog i svima poznate stipendije) poslala 02.siječnja, ali ono što želimo naglasiti ponovno je da se sjednica saziva sukladno Statutu i Poslovniku općinskog Vijeća, koji će se uskoro i mijenjati.

Nije istina da se proračunski nadzor nad poslovanjem Općine Jakšić zahuktava, ali istina je da ulazi u svoju završnicu. Naime, zbog anonimne prijave "nepoznatog prijavitelja" Ministarstvo financija mora u skladu sa zakonom provesti financijski nadzor te službenici Općine, u skladu sa svojim mogućnostima nastoje izaći ususret Ministarstvu i što prije dostaviti sve zatražene podatke, bez obzira na obim posla koji imaju.

Koliko nam je poznato konačni epilog za gosp. Tomaševića župana Požeško-slavonske županije još uvijek nije uslijedio. Gosp. Ivica Kovačević nema nikakvog mentora, ali da je uvijek imao korektnu i dobru poslovnu suradnju sa požeško-slavonskim županom Alojzom Tomaševićem istina je i nada se da će i ubuduće imati, a u interesu stanovnika Općine Jakšić.

I naposljetku načelnik Općine mora demantirati, sada već, ozbiljne optužbe na njegov račun, a to je da je prijetio smrću bivšoj pročelnici. Načelnik Općine NIKADA nikome nije prijetio smrću.

U nedostatku pravih i suvislih kritika možemo u skorije vrijeme očekivati ponovne netočne navode i sitna politikanstva Oporbene petorke Jakšić. Kritiku uvažavamo, ali ne i skupljanje jeftinih političkih poena.

Općina Jakšić"




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI