U Zimbabveu žene siluju muškarce za ritualne obrede

Zimbabve - ilustrativna fotografija
(FOTO: Wikimedia Commons)

30.11.2011. | M.N.
Pregleda: 5415

Počelo je suđenje protiv tri žene u Harareu, glavnom gradu afričke države Zimbabve. One su optužene da sudjeluju u organizaciji koja siluje muškarce kako bi njihovo tekuće sjeme koristila za ritualne obrede koji navodno donose bogatstvo, objavio je BBC.

"Napale su me vodom, kojom su mi pošpricale lice. U trenutku su mi injekcijom ubrizgale nešto za poticanje seksualne želje. Zatim su me natjerale na seks, morao sam sa svakom to raditi nekoliko puta, pri čemu su koristile kondome. Na kraju su me potpuno golog izbacile iz automobila i ostavile pored ceste" - svjedočio je muškarac koji tvrdi da je njihova žrtva.

Budući da zakon u Zimbabveu ne poznaje silovanje žene nad muškarcem, njih se tereti za 17 drugih prekršaja povezanih s nasilnim ponašanjem i tjelesnim napadom, oduzimanjem slobode. Optužene žene niječu tvrdnje svjedoka, kažu da su one samo prostitutke i da ga nisu prisiljavale ni na što.


- U zadnje vrijeme imali smo više sličnih slučajeva i indicije postoje da se takve stvari često događaju na našim autocestama. Uvjereni smo da je silovanje povezano s ritualima - rekao je policijski glasnogovornik Andrew Phiri za BBC.


Kulturološka stručnjakinja Claude Mararikei kaže da nije još potpuno jasno na koji se način u ritualima žene služe spermom.

- To je područje bogato različitim ritualima i magijom, a uglavnom se radi o tajnim društvima. Mnogi istražitelji se boje ondje otići jer postoji velika vjerojatnost da se neće vratiti živi - rekla je.

Drugi muškarac, također žrtva silovanja, kaže da nakon susreta s optuženicama izbjegava autostopiranje, izbjegava sam hodati ulicom i boji se svakoga. Supruga ga je ostavila nakon nemilog događaja.

- Žene siluju muškarce, to se ovdje događa, a dobar dio našeg društva ne može prihvatiti to kao činjenicu.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI