Svi vuci siti i sve ovce na broju

Župan Tomašević u lovu s praćkom
(FOTO: pozega.hr)

14.01.2018. | Franjo Memedović
Pregleda: 8391

Sada je sve potpuno jasno. Župan Tomašević je odlučio, nastavlja obnašati dužnost župana Požeško-slavonske županije te izlazi i prestaje biti član HDZ, ili kako to neki žele drugačije prikazati navodeći kao manje štetno za stranku, HDZ je župana Tomaševića iz stranke isključuje. Kako god se to željelo prikazati, jedno je jasno, ili bi to trebalo postati, ,,slučaj Tomašević" s ovim i ovakvim činima pomalo završava i polako odlaziti u zaborav.

Ono što dalje ostaje i slijedi to je pravosudni postupak protiv župana Tomaševića, u kojem će se utvrditi, je li i koliko, Tomašević kriv, ili možda nije kriv, što će se na kraju morati poštivati. Ma koliko god se neka takva presuda i odluka nekome sviđala ili ne. Drugi dio neke budućnosti vezan je na funkcioniranje i suradnju županijskih tijela i službi sa sada ne stranačkim županom Tomaševićem, gdje opet ne bi trebalo biti nekih problema, jer gospodarski prosperitet županije požeško-slavonske jednako je veliki interes i župana Alojza Tomaševića isto kao i skupštine županije požeško-slavonske, u kojoj većinu čine vijećnici HDZ sa svojim koalicijskim partnerima. Ne smije se zaboraviti , da je županu Tomaševiću i vijećnicima županijske skupštine do kraja ostalo još tri četvrtine mandatnog razdoblja, što je više nego dovoljno da se u novo nastaloj situaciji suradnjom i razumijevanjem kraju privedu svi započeti i planirani projekti. Ako se u tome još i uspije, i ako se nakon toga iole poboljša gospodarska i socijalna slika županije, ma malo će tko, osim onih vječitih i dežurnih kritizere pitati na koji je način i s kojom je suradnjom taj uspjeh i boljitak postignut.

Ako bi se dogodila drugačija situacija i ako bi počele opstrukcije i destrukcija između župana i skupštinara ili kako još neki razmišljaju, zapostavljanje županije požeško-slavonske od strane središnje vlasti iz Zagreba, onda to ne bi bilo samo loše za žitelje županije požeško- slavonske što bi i bila najveća šteta, nego bi to bila i velika šteta za požeško-slavonski HDZ, koji svoj rejting u ovoj županiji sigurno neće, takvim neodgovornim ponašanjem, dovesti u pitanje. Ako bi ipak došlo do ovakvog scenarija, odgovornost župana Tomašević u takvoj situaciji mogla bi se pravdati opstrukcijom središnje državne , HDZ-ove, vlasti spram planova i projekata Požeško-slavonske županije i mogla bi mu donijeti status žrtve i bolji rejting za novi mandat, o čemu će opet neki morati razmišljati, Da li onda prema ovome svemu mogu SVI VUCI BITI SITI I SVE OVCE NA BROJU, pitanje je na koje jedino politika pozitivno odgovara.


Tekst: Franjo Memedović



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI