Primljeni u punopravno članstvo Europskog udruženja državnih ergela

Ergela Lipik
(FOTO: Mario Barać)

13.01.2018. | M.M./compas.com.hr
Pregleda: 3092

Lijepe vijesti dolaze nam s Državne ergele Đakovo i Lipik. Naime, poslije odvijanja radova na uređenju ergela u Lipiku i Đakovu te nabavci nove opreme, grla i strojeva tijekom posljednjeg tromjesečja, stigla je vijest kako je Državna ergela Đakovo i Lipik jednoglasno primljena u punopravno članstvo Europskog udruženja državnih ergela - ESSA (European State Stad Association). Odluka je donesena na sastanku predsjedništva ESSA održanom na ergeli Lipice u Sloveniji.




Ovo je prvi korak u jačanju međunarodnog angažmana Ergele Đakovo i Lipik, ali svakako i veliko priznanje u kojem se prepoznaje marljivi rad koji je prepoznat od svih članica ESSA. Kako doznajemo od ravnatelja Mirka Damjanovića službena ceremonija primanja Državne ergele Đakovo i Lipik u članstvo ESSA održat će se 20. ožujka ove godine na Ergeli Kladruby u Češkoj Republici, a na godišnjoj skupštini ove organizacije prvi put u radu će sudjelovati i izaslanstvo naše ergele.






Osim primanja u članstvo ESSA, Državna ergela Đakovo i Lipik od nedavno je bogatija i za deset novih hranilica koje su nabavljene uz pomoć ministra Tomislava Tolušića i Ministarstva poljoprivrede, a na inicijativu Mirka Damjanovića, ravnatelja Državne ergele Đakovo i Lipik. Hranilice će se postaviti na otvorenim prostorima na području ergela te će tako povećati iskorištenost sijena, dok će konjima omogućiti jednostavniji pristup hrani, ali isto tako će im osigurati  dovoljne količine za kvalitetnu prehranu.







Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI