Održan sastanak na temu buduće spojne ceste Lipik – Lipovljani

Radni sastanak u Novskoj
(FOTO: compas.com.hr)

13.01.2018. | M.M./compas.com.hr
Pregleda: 2874

U Novskoj je 12. siječnja održan radni sastanak na kojem se razgovaralo o izgradnji buduće spojne ceste Lipik - Lipovljani koja je od izuzetne važnosti za gradove Lipik i Pakrac, ali i za čitavu Požeško - slavonsku županiju jer će se njome ovaj kraj povezati na autocestu. Uz domaćina Marina Piletića, gradonačelnika Novske, na sastanku su sudjelovali i župani Požeško – slavonske i Sisačko – moslavačke županije, Alojz Tomašević i Ivo Žinić te predstavnici Grada Lipika predvođeni gradonačelnikom Vinkom Kasanom, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević i načelnik općine Lipovljani Nikola Horvat.




Radi se o projektu gradnje spojne ceste Lipik – Lipovljani, koja povezuje dva grada, Lipik i Pakrac, ali isto tako i dvije županije. Rekao bih i tri županije, s obzirom na blizinu Bjelovarsko-bilogorske županije koja će isto tako dobiti jedan kvalitetan izlaz prema autocesti. Ovdje je riječ o projektu dužine 23,7 kilometara koji je podijeljen u tri faze. Prva faza obuhvaća onaj dio od Kovačevca do čvora Trokut, druga faza od Trokuta do Lipovljana i treća faza od Lipovljana do autoceste. Cijeli projekt izgradnje će se odvijati u vremenskom periodu od 2020. do 2026. godine. Na zadovoljstvo svih nas na ovom sastanku je donesena odluka, isto tako i podrška dvojice župana, gradova Lipika, Pakraca i Novske te općine Lipovljani da se ide u izradu projektne dokumentacije i prilagodbu prostorno-planske dokumentacije, rekao je gradonačelnik Lipika Vinko Kasana.






Ako želimo pomoći gospodarstvu, ako želimo pomoći stanovnicima, ne samo Požeško - slavonske, nego i Sisačko - moslavačke, ali i cijele Slavonije, ma samim time i cijele Hrvatske, ključ i temelj zapravo je pomoć gospodarstvu. Kroz izgradnju cesta, bilo spojnih, brzih ili nekih drugih naziva, mi upravo to i činimo. Zbog toga sam sretan što smo ovdje u Novskoj održali sastanak tehničke naravi gdje smo razgovarali o trasama i putovima te dokumentima koje moramo učiniti da bi ovakva cesta bila izgrađena. Već je učinjeno puno toga, a sad slijedi dio dokumentacije koju moramo pripremiti i siguran sam da će i Ministarstvo prometa, ali i Ministarstvo zaštite okoliša i svi relevantni čimbenici biti uključeni u ovakav projekt, rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Ovaj projekt je za Požeško - slavonsku županiju te gradove Lipik i Pakrac od izuzetnog značaja s obzirom na to da se povezujemo s autocestom, koja je žila kucavica za sve one gospodarske subjekte koji se žele razvijati, ne samo u tvorničkom ili proizvodnom programu nego i turizmu, kao i svemu onome što daje garanciju da će na ovom području opstajati i ostajati mlade obitelji, dodao je župan Tomašević.




Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je istaknuo zadovoljstvo sudjelovanjem na radnom sastanku vezanom za izgradnju buduće brze ceste, spojne ceste Lipik - Lipovljani kojom će se, kako je rekao, povezati dvije županije s mogućnosti i daljnjeg produžetka i za treću županiju, Bjelovarsko-bilogorsku, jer na ovu brzu cestu nastavlja se i cesta prema Daruvaru. Ova cesta je vrlo bitna za gospodarski razvoj, pogotovo Požeško - slavonske županije, gradova Lipika i Pakraca, ali svakako je bitna i za razvoj dijela Sisačko - moslavačke županije te grada Novske i općine Lipovljani. Cesta je važna i za razvoj turizma jer smo svjesni kako ovo područje ima bogate potencijale. Pokušat ćemo čim prije izmijeniti prostorno-plansku dokumentaciju Sisačko - moslavačke županije kako bi ovaj projekt mogao napredovati i kako bi se izgradio glavni projekt, a svakako i da ga čim prije možemo aplicirati na fondove EU te osigurati određena sredstva. Veliki je ovo zahvat, ali vrlo značajan za naše županije te sam ovdje došao dati punu podršku ovom projektu, kazao je župan Žinić.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI