Temperatura će tek u idućim danima poprimiti vrijednosti primjerene godišnjem dobu

Prognoza
(FOTO: Jutarnji.hr)

13.01.2018. | M.M.
Pregleda: 3532

Iako je jučer hladnije nego što je bilo proteklih toplih dana, temperatura će tek u idućim danima poprimiti vrijednosti primjerene godišnjem dobu. Barem nakratko.

Danas se temperatura još neće zamjetno sniziti u odnosu na jučerašnju. Na Jadranu će puhati bura i bit će većinom sunčano za razliku od kopna gdje će biti kao i danas.

Utjecaj ciklone s juga danas će biti slabiji, a s istoka će iz velike anticiklone u obliku hladne početi pritjecati još hladniji zrak ne odveć bogat vlagom.


U takvim okolnostima danas u Slavoniji i Baranji uglavnom suho, a moguća su i kraća sunčana razdoblja.


Puhat će slab i umjeren istočni i jugoistočni vjetar, osobito u Podunavlju. Temperatura od 2 stupnja ujutro do 6 danju.

U središnjoj Hrvatskoj pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom, a prema kraju dana u sjeverozapadnim je krajevima moguća slaba susnježica i snijeg, osobito u višim predjelima. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Temperatura zraka većinom između 2 i 6 stupnjeva.

U gorskim predjelima malo hladnije uz susnježicu i snijeg, osobito u Gorskom kotaru i na Kapeli gdje je moguć i tanji snježni pokrivač jer će temperatura biti oko 0. Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano uz više oblaka podno Velebita gdje će bura imati olujne udare. Drugdje bura umjerena do jaka, a temperatura zraka većinom od 6 stupnjeva ujutro do 11 danju.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije sunčanije nego danas. Prevladavat će sunčano, a puhat će umjerena do jaka bura uz većinom umjereno valovito more. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 9, najviša dnevna između 10 i 15 stupnjeva.  

Podjednaka temperatura te umjerena do jaka bura sutra i na jugu zemlje gdje će biti pretežno sunčano s povremeno umjerenom naoblakom. Krajem dana porast naoblake i mogućnost kiše.

U danima koji slijede u unutrašnjosti umjereno do pretežno oblačno i još hladnije. U nedjelju će uglavnom u gorju još biti malo susnježice i snijega, u ponedjeljak većinom suho. U utorak uz jugozapadnjak porast dnevne temperature i nove oborine, uglavnom kiša, u početku u gorju i snijeg, a moguće su i oborine koje se smrzavaju na tlu.

Na Jadranu u idućim danima nema prave stabilizacije unatoč višem tlaku i malo hladnijem vremenu te buri koja će u ponedjeljak slabjeti. Bit će umjereno do većinom oblačno i do ponedjeljka samo na jugu Dalmacije povremeno s kišom. U utorak će kiše biti i drugdje. 

U utorak će zapuhati i umjereno do jako jugo i jugozapadnjak uz porast temperarture zraka.

Dakle, u nedjelju i ponedjeljak u većini će krajeva biti suho, a kiša je izgledna samo na jugu. Danas je bura još jaka, zatim će slabjeti, a mnoge će se nakon dugo vremena obradovati temperatura prikladna zimi i jutarnji minusi na kopnu. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI