Cirkus Colorado gostuje u Požegi: Mara Tomašević povukla optužbe protiv Alojza?

Župan Tomašević
(FOTO: jutarnji.hr)

11.01.2018. | M.M./večernji.hr
Pregleda: 9552

Visoki časni sud HDZ-a u četvrtak je bezuvjetno iz članstva isključio člana Središnjeg odbora Alojza Tomaševića zbog teže povrede obveze člana HDZ-a.

Predsjednik Visokog časnog suda Davor Miličević rekao je novinarima da je odluka o bezuvjetnom Tomaševićevu isključenju iz stranke donesena jednoglasno na današnjoj sjednici toga stranačkog tijela. Dodao je i da je Visoki časni sud zaprimio sedam zahtjeva za povratom u stranku ili isključenjem iz stranke, a šest je zahtjeva riješeno pozitivno. Miličević je, na novinarski upit, rekao i da će Tomašević sam odlučiti hoće li se žaliti na njihovu odluku. "On to najbolje zna i hoće li to poduzeti - o tom po tom", rekao je Miličević odgovarajući na upit može li se Tomašević žaliti na tu odluku. Smatra i da se Tomašević može, ako to želi, obratiti Upravnom sudu. Predsjedništvo HDZ-a u utorak je na telefonskoj sjednici predložilo Visokom časnom sudu stranke izricanje stegovne mjere bezuvjetnog isključenja člana Središnjeg odbora HDZ-a Alojza Tomaševića, priopćeno je iz HDZ-a.

Iz HDZ-a ističu da je Alojz Tomašević odabrao krivi put na štetu Požeško-slavonske županije i HDZ-a umjesto da je postupio moralno i politički odgovorno te odstupio s mjesta župana – realno sagledavši okolnosti u kojima se našao te imajući u vidu odgovornost prema biračima i stranci koja ga je kandidirala. Podsjećaju i da je Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a na sjednici  21. prosinca 2017. donijelo jednoglasni zaključak da Alojz Tomašević podnese ostavku na mjesto župana. Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević ranije je u utorak najavio da će, ne želeći biti HDZ-u "uteg oko vrata", svome temeljnom ogranku podnijeti zahtjev za istupanje iz stranke dok se ne završi sudski proces koji se vodi protiv njega, ali da će nastaviti obnašati dužnost župana. DORH je protiv župana Tomaševića podigao optužnicu zbog nasilja u obitelji i nanošenja ozljeda supruzi.


Mara Tomašević u četvrtak je, kako neslužbeno doznaje Nova TV, povukla sve optužbe protiv svojeg supruga Alojza Tomaševića, župana požeško-slavonskog, koji je danas isključen iz HDZ-a, objavili su mediji.


Zamjenica predsjednika Općinskog suda u Požegi Mirjana Madunić izjavila je za Novu TV da je Mara Tomašević, koja je svojeg supruga optužila za obiteljsko nasilje, došla na sud u prijepodnevnim satima i dala izjavu u kojoj stoji da želi povući sve optužbe i izjave protiv supruga te da nije zainteresirana za kazneni progon. Sutkinja Madunić pojasnila je da postupak ide dalje jer se radi, o kako kaže, kaznenim djelima koja se gone po službenoj dužnosti.

Nastavak ove drame koja pomalo počinje izgledati kao cirkus, nastavite pratiti na 034 Portalu.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI