Senzacija!! Izašla nova statistika razvijenosti općina i gradova u državi

Pad Pleternice, rast Pakraca
(FOTO: 034 Portal)

07.01.2018. | Ante Mandarić
Pregleda: 10642

U našoj se županiji nešto dobro događa, možda ste primijetili, a možda i niste, no naša županija raste po razvijenosti i više nismo jedna od mnogih najnerazvijenijih županija u državi, nego smo skoro nerazvijenija županija u Lijepoj našoj.

U novom izvješću Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU ima mnogo zanimljivih podataka.

Prvi i najzanimljiviji podatak je da je Požega na 161. mjesto i daleko ispred Slavonskog Broda koji je na 179. mjestu. Samim time Požega je najrazvijeniji grad kako u našoj, tako i u Brodsko-posavskoj županiji. Ako se ovako nastavi, Požega će definitivno biti neupitno najrazvijeniji grad u te dvije županije.





Zanimljivo je kako se u medijskim prezentacijama u svim mogućim medijima, lokalnim i nacionalnim, Pleternicu prezentira kao motor razvoja, no očito ona ne pokazuje rezultate što se tiče brojeva.

Osobno pratim rad Antonije Jozić i sve mnogobrojne nacionalne nastupe, pa sam stekao dojam da je Pleternica tik do Zagreba, no sudeći po ovom novom izvješću, ona je čak iza Lipika i Pakraca, a mi koji živimo u Požeško-slavonskoj županiji, znamo što to znači. Stvarno sam iznenađen i ne bih za ovo niti znao da nisam pročitao na jednom lokalnom portalu.

Evo liste razvijenijih u našoj županiji:

Požega je daleko naprijed na 161. mjestu
...
...
...
Pakrac 305. mjesto
Jakšić 321. mjesto
Lipik 336. mjesto
Velika 362. mjesto
Kutjevo 365. mjesto

Lista najnerazvijenijih u našoj županiji:

Pleternica 395. mjesto
Brestovac 416. mjesto
Kaptol 425. mjesto
Čaglin 480. mjesto

Osobno sam znao da je Čaglin jedna od najnerazvijenijih općina u Hrvatskoj, ali da su Lipik, Pakrac i Velika, pa čak i Kutjevo s vrtoglavim 365. mjestom, ispred Pleternice, e to me je stvarno šokiralo. Ovi brojevi su veliko iznenađenje, moram priznati.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI