Biskup Škvorčević čestitao pravoslavni Božić

Biskup Škvorčević
(FOTO: A.M.)

07.01.2018. | Požeška biskupija
Pregleda: 2384

Požeški biskup Antun Škvorčević, predsjednik Vijeća HBK za ekumenizam i dijalog uputio je božićnu čestitku ekumenskom patrijarhu Bartolomeju, zahvalivši mu za bratski prijam prošloga mjeseca listopada u vrijeme svoga posjeta njegovu domu na Fanaru u Carigradu.

Pored toga biskup je čestitao Božić zagrebačkom mitropolitu Porfiriju, bačkom episkopu i administratoru Osječko-poljske eparhije episkopu Irineju, slavonskom episkopu Jovanu, te dalmatinskom episkopu Nikodimu, svećenstvu i monaštvu te drugim vjernicima njihovih eparhija, zahvalivši im na čestitkama koje je od njih primio za Božić po gregorijanskom kalendaru. Poželio je da u tami svijeta po onima koji vjeruju u Krista snažno svijetli njegovo svjetlo i obasjava naše smrtne tmine. Biskup je poslao božićnu čestitku i o. Kirku Velinskom i vjernicima Makedonske pravoslavne Crkve u Hrvatskoj te brojnim drugim pojedincima koji slave Božić po julijanskom kalendaru.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI