¨Ramci¨ gostovali u emisiji ¨Dobro jutro, Hrvatska¨

Ramci u Dobro jutro
(FOTO: Privatna kolekcija)

06.01.2018. | D.M.
Pregleda: 6282

U subotu 6. siječnja, na blagdan Sveta tri kralja, članovi KUD-a "Zavičajno društvo Rama" iz Pleternice bili su gosti Hrvatske televizije, nastupivši uživo u emisiji "Dobro jutro Hrvatska". Poziv iz Zagreba samo je još jedan prilog činjenici da će i 2018. godina biti dobra i uspješna za pleterničke "Ramce".








Nakon što je društvo dobilo Godišnju nagradu grada Pleternice za 2016. godinu, nakon trećeg za redom nastupa u HTV-ovoj emisiji "Lijepa naša", te nakon snimanja dokumentarnog filma u produkciji Hrvatske televizije "Ramci negdje drugdje" koji je osvojio glavnu nagradu na filmskom festivalu u Rumunjskoj, KUD Zavičajnog društva Rama - Pleternica, početak godine obilježilo je gostovanjem na HTV-u, dok će i 2018. biti ispunjena aktivnostima, od već tradicionalne organizacije manifestacije "Običaji starog zavičaja", do raznih nastupa širom Hrvatske, BiH i Vojvodine. Kako kaže predsjednik KUD-a Jure Vidakušić: "prije pedesetak godina dolina Rame potopljena je zbog stvaranja umjetnog jezera, i narod se raselio na sve strane svijeta. Dio Ramaca završio je u požeškom kraju, i bez obzira na protok vremena i smjenu generacija, sačuvali smo naše običaje, te ih rado prikazujemo kroz našu literarnu, dramsku i pjevačku sekciju.





Ponosni smo i na današnji nastup u emisiji "Dobro jutro Hrvatska", i sama činjenica da smo bili gosti u blagdanskoj emisiji govori za sebe. Mogu samo obećati da na ovome nećemo stati - naš KUD će u 2018-oj godini nastupati, kako u našoj Požeško-slavonskoj županiji, tako i širom Hrvatske, BiH, i gdje god budemo pozvani, kako bi očuvali običaje starog zavičaja."






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI