Tko će Beljaka isključiti iz stranke?

Krešo Beljak
(FOTO: jutarnji.hr)

06.01.2018. | Franjo Memedović
Pregleda: 5507

Eto nam još jednog bisera Predsjednika HSS, Kreše Beljaka, kojeg on niže u ogrlicu ,,boljitka" ove jedne od najstarijih političkih stranaka u Hrvatskoj. Samo što smo neki dan čitali i slušali kako ovaj ,,spasitelj" misli i djela Stjepana Radića poziva u stranku sve one koji su iz nje izbačeni i koji su zbog loših politika i lošeg vođenja u proteklim godinama samovoljno HSS napustili, uslijedilo je novo izbacivanje iz stranke.

Žrtva je ovoga puta zbog svog mišljenja bi dožupan Požeško-slavonske żupanije i predsjednik županijske organizacije HSS Željko Jakopović. Po mišljenju predsjednika HSS Beljaka, kriv je zbog toga što je branio župana Alojza Tomaševića, stavom , kako nitko nije kriv dok mu se to ne dokaže. Bilo je ovo dovoljno da se takav stav proglasi štetnim po ugled HSS-a i tako je procjena i mišljenje predsjednika HSS postala važnija od legalističkog stava, do kojeg se očito u HSS ne drži.

I ovim slučajem eto nam još jedne moguće posebnosti u vođenju Požeško-slavonske županije. Vrlo lako se može dogoditi da i župan i dožupan ostanu na svojim dosadašnjim položajima i nakon izbacivanja iz svoji stranaka.To i ne mora biti neka neobičnost, jer su oni su i tako izabrani na neposrednim izborima i za njih nisu glasovali samo članovi sada već možda bivših njihovih stranaka.


A što se predsjednika HSS Kreše Beljaka tiče, on bi se morao zabrinuti za svoju budućnost, jer nakon što ostane sam u stranci, njega neće imati tko isključiti, a time se do kraja ni HSS neće moć u potpunosti ugasiti.


Tekst: Franjo Memedović


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI