Lipik uskoro kreće asfaltirati nerazvrstane ceste u Antunovcu vrijedne 4,9 milijuna kuna

Antunovac - Lipik
(FOTO: compas.com.hr)

06.01.2018. | M.M./compas.com.hr
Pregleda: 2592

Iz Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ovih dana  stigla je odluka kojom je Gradu Lipiku  odobren najviši iznos potpore od čak 4.899.766,81 kuna za projekt Rekonstrukcije prometnice i oborinske odvodnje CESTA N0102 u Antunovcu.

Glavna aktivnost projekta pod nazivom Rekonstrukcija prometnice i oborinske odvodnje CESTA N0102 u Antunovcu je rekonstrukcija prometnica koje se sastoje od asfaltiranja kolničke konstrukcije i uređenja jaraka oborinske odvodnje, a izgradnja će se provoditi na način da po postupku provedbe javne nabave, izabrani izvođač krene s izvođenjem radova sukladno ugovoru na izgradnji nerazvrstane ceste koja se sastoji od:

- Školske ulice duljine 674,54 m, širine kolnika 4 m.
- Male ulice duljine 824,62 m, širine kolnika 4 m.
- Gajske ulice duljine 583,19 m, širine kolnika 5 m.


Projekt će poboljšati prometnu povezanost gospodarskih objekata u vlasništvu šest obiteljskih gospodarstava i jednog poljoprivrednog obrta kao što su silosi, sušare, laktofrizi te farme koji su smješteni na nerazvrstanoj cesti N0102. Na navedenoj cesti se nalazi i javni vjerski objekt kojem će, nakon provedbe projekta, biti olakšan pristup.


Kako je i obećano tijekom kampanje, u proteklom periodu je pripremana projektno tehnička dokumentacija koja je zatim uspješno kandidirana na projekte ruralnog razvoja. Nakon uređenja okolnih naselja, poput Gaja, Marinog Sela i Poljane, došao je red i na Antunovac. Kao što se može i primijetiti, ne ulažemo samo u Grad Lipik, nego i u ruralna naselja.

Ovo je svakako jedna financijska injekcija koja će dati doprinos i razvoju poduzetništva. U svakom slučaju, naš plan je asfaltirati ceste do kraja mandata u svim onim naseljima u kojima su one neasfaltirane, rekao je Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI