Slijedi li ostavka?

Tomašević na sastanku s premijerom
(FOTO: Telegram.hr)

05.01.2018. | Ante Mandarić
Pregleda: 6428

Kako smo pisali i predviđali u prethodnim člancima, Alojz Tomašević bi početkom ove godine trebao dati ostavku na mjestu župana požeško-slavonskog. Po svemu sudeći, izgleda da se Tomaševiću približio dugoočekivani "sudnji dan".

DORH je jučer potvrdio da je protiv požeško slavonskog župana prošli tjedan (29.12.) podignuta optužnica na Općinskom državnom sudu u Požegi zbog nasilja u obitelji i nanošenja ozljeda. Isto tako, iz vrha HDZ-a jučer se doznaje kako župan Tomašević treba podnijeti ostavku na mjesto župana što je na tragu zaključka Predsjedništva i Nacionalnog vijeća stranke od prije dva tjedna te također najavljuje i pokretanje postupka za isključenje Tomaševića iz stranke o čemu treba odlučiti Visoki sud časti.

Župan Tomašević nam je u jučerašnjem telefonskom razgovoru rekao kako će svoje stavove i poteze iznijeti na skorašnjoj konferenciji za koju smo načuli da će se dogoditi upravo danas.


Dakle, vrh samog HDZ-a u Zagrebu očekuje od Tomaševića da danas u toku dana podnese svoju ostavku na mjestu župana Požeško-slavonske županije. Upravo je iz tog razloga Tomašević trenutno u Zagrebu na razgovoru s premijerom Plenkovićem. Prema pisanju drugih medija, Tomašević pri dolasku na sastanak nije bio raspoložen za davanje izjava.


Možemo li očekivati da će se to doista i dogoditi, valja nam jedino čekati. Sve moguće događaje vezane za slučaj Tomašević pratite na 034 Portalu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI