Pakračani od ove godine, komunalnu naknadu i naknadu za uređenje voda, plaćaju zajedničkom uplatnicom

(Ilustracija)
(FOTO: M.M.)

02.01.2018. | Grad Pakrac
Pregleda: 3134

S početkom 2018. godine, započela je primjena odredbi ugovora između Grada Pakraca i Hrvatskih voda, a prema kojemu Grad Pakrac preuzima naplatu i obračun naknade za uređenje voda, što se do sada na svoje adrese primalo kao zasebnu naknadu upućivanu iz ureda Hrvatskih voda u Daruvaru.

Za razliku od dosadašnjeg načina plaćanja, najveća razlika je u tome što će se naknada za uređenje voda obračunavati zajedno s komunalnom naknadom, što znači da će se od ove godine jednom uplatom istovremeno uplaćivati dvije naknade, odnosno na uplatnicama će ove dvije naknade biti zbrojene u jedan iznos.

Zajedničke uplatnice uskoro kreću u tisak, te se prve, one koje će se odnositi na poslovne prostore,  očekuju već u toku ovog mjeseca.


Za stambene prostore, rokovi plaćanja biti će kao i za dosadašnju komunalnu naknadu –  31. ožujka, 15. lipnja, 15. rujna i 15. prosinca, dok će naknade za poslovne prostore (aktivne, neaktivne, industrijske, javne..) biti potrebno uplaćivati do zadnjeg dana u mjesecu za tekući mjesec.


Obveze komunalne naknade i dalje važe prema rješenjima koja su ranije zaprimita, a nova će se donositi tek nakon nastanka promjena, kao se i do sada provodilo.

Nova rješenja naknade za uređenje voda, prema kojima će se ista plaćati od 1. siječnja 2018. godine nadalje, uskoro će zasebno biti dostavljena na sve adrese obveznika plaćanja.

Sva dodatna pojašnjenja možete zatražiti putem e-mail adrese: [email protected] ili pozivom na broj 034/511-055.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI