Mladi u Požegi molitveno dočekali Novu godinu

(Ilustracija)
(FOTO: biskupija.hr)

02.01.2018. | biskupija.hr
Pregleda: 3165

Mladi iz grada Požege okupili su se u noći 31. prosinca u požeškoj crkvi sv. Lovre na bdijenje koje organizirala skupina mladih na čelu s Robertom Kupčakom, župnim vikarom Župe sv. Terezije Avilske. Pridružio im se i biskup Antun Škvorčević. Pred izloženim Presvetim Otajstvom u ozračju sabranosti i tišine, vođeni evanđeoskom mišlju apostola Ivana »Doista, od punine njegove svi mi primismo, i to milost na milost!« (Iv 1, 16), mladi su molili i zahvaljivali za primljena dobročinstva u minuloj godini, ponajviše za dar svoga postojanja i Božje ljubavi koja ih je smislila i koja ih prati na životnom putu, predajući se na taj način  Božjemu vodstvu.

Na svršetku bdijenja riječ mladima uputio je biskup Antun, upitavši ih što će jedni drugima poželjeti u novoj godini. Kazao je da im on želi malo, i na taj način najviše: Da u godini koja započinje žive od blizine nekoga tko ih voli. Protumačio je da samo u blizini onoga tko nas voli, mi znamo koliko vrijedimo, njegova ljubav nam svjedoči našu neprocjenjivost, omogućuje najveću slobodu jer nas praštanjem čisti od zarobljenosti zlom i sebičnošću. Ustvrdio je, da upravo tim putem nastupajuća godina može biti nova, spriječiti da ne ostarimo u svojoj ljudskosti, te nam u tom slučaju ne može pomoći novi automobil, novo odijelo ili bilo što drugo materijalno novo. Još je kazao mladima kako ga raduje što su svojim molitvenim bdijenjem ove noći posvjedočili kako  istinu o sebi u novoj godini žele prepoznati u blizini Isusa Krista, kojih ih najmoćnije, božanski voli, čisti od onoga što ih je ranilo, oslobađa od njih samih u težini onoga što u njima gomila sebičnost te on ostaje njihova jedina prava novost. Poželio je mladima da u njegovoj snažnoj i moćnoj blizini nastupajuća godina bude uistinu nova.

Mladi su potom nastavili radosno druženje u obližnjoj Dvorani bl. Alojzija Stepinca Biskupskog doma.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI