Prošli tečaj spašavanja u brzim vodama na rijeci Zeti

28.11.2011. | Mario Nakić
Pregleda: 4403

Trojica članova Hrvatske gorske službe spašavanja, stanice Požega, sudjelovali su u četverodnevnom tečaju spašavanja na brzoj vodi, organiziranom u Danilovgradu u Crnoj Gori. Igor Protić, Tomislav Galić i Marko Lukačević uspješno su svladali pismene zadatke kao i one praktične te stekli naziv tehničar-spašavatelj na brzoj vodi. Trenutačno u požeškom GSS-u devet članova je završilo sličnu obuku, od čega je dvoje iz Virovitočko-podravske i sedmero iz Požeško-slavonske županije.

- Tečaj je održan u sklopu europskog projekta suradnje između hrvatske i crnogorske službe spašavanja. U vođenju su sudjelovali licencirani Rescue 3 instruktori, a oni predstavljaju najkvalitetniju svjetsku obuku na tri područja: tlo, zrak i voda. Radili smo u učionici i na rijeci Zeti, ondje smo imali priliku prikazati stečeno znanje - objasnio je Marko Lukačević, član požeškog GSS-a i sudionik tečaja.

FOTO Pogledajte fotogaleriju.




Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI