Ugovori za novih 18 gradskih stipendista

Stipendije Pakrac
(FOTO: Pakrački list)

29.12.2017. | Pakrački list
Pregleda: 3185

Grad Pakrac će od ove studijske godine stipendirati osamnaest novih studenata kojima su u četvrtak 28. prosinca u Gradskoj vijećnici svečano uručeni ugovori o stipendiranju. Tako će ubuduće kao redovni studenti stipendiju u trajanju 10 mjeseci godišnje, u visini od 400 kuna mjesečno, primati devet studenata uz već ranije postojećih dvadeset i pet.

Po socijalnom kriteriju potpisan je jedan novi ugovor u visini od 800 kuna mjesečno i taj student se pridružio dvojici postojećih stipendista, dok će po kriteriju deficitarnog zanimanja 800 zajamčenih kuna mjesečno primati također jedan novi student. Grad odranije po tom kriteriju stipendira još tri studenta.

Po novoj liniji stipendiranja ugovore je potpisalo sedam studenata medicine koji će deset mjeseci godišnje primati 1200 kuna (četiri studentice prve godine, jedan student pete, te dva studenta šeste godine).


Zbrojimo li to, Grad Pakrac će u idućoj godini za 48 svojih studenata iz gradskog proračuna izdvojiti 278 tisuća kuna.


Prilikom današnjeg uručivanja ugovora Dubravka Špančić, stručna suradnica u gradskoj upravi zadužena i za poslove stipendiranja, podsjetila je studente na obavezu dostavljanja redovnih potvrda o studentskom statusu te ih upozorila i na moguće posljedice zbog nepoštivanja istih, dok je gradonačelnica Anamarija Blažević, ponovo pozvala studente da se po završetku studija vrate u Pakrac, naglasivši da gradu uvijek trebaju visokoobrazovni mladi ljudi.

izvor: www.pakrackilist.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI