Humanitarni koncert ¨Božić u nama¨ u Požegi

Božić u nama
(FOTO: Požeška biskupija)

24.12.2017. | Požeška biskupija
Pregleda: 3838

Mladi Župe Sv. Terezije Avilske i iz drugih župa grada Požege, 22. prosinca u suradnji s Caritasom Požeške biskupije priredili su u Dvorani Sv. Terezije Avilske u Požegi humanitarni božićni koncert pod nazivom »Božić u nama«. Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za pomoć obitelji sa šestero djece iz Kaptola da si izgradi dom. Na koncertu su nastupili zborovi mladih iz Župe sv. Leopolda Mandića u Požegi i Župe Presvetog Trojstva u Daruvaru – Aletheia, Zbor Kolegija Požeške biskupije, Zbor mladih Župe sv. Terezije Avilske u Požegi – VIS Risus te solisti Ivan Prpić, Ema Kovačević, Sanela Kovačević, Bruna Oberan, Vinko Kovačević i Ivica Rajkovača.








Ispunjena Dvorana sv. Terezije Avilske brojnim mladima i njihovim prijateljima, među kojima je bio i biskup Antun Škvorčević još jednom je pokazala kako u Požegi ima onih koji znaju svojom vjerničkom solidarnošću podržati plemenitu nakanu mladih da se ovoga Božića pomogne mnogočlana obitelj, imajući uvijek pred očima Isusove riječi »Što god učiniste jednome od malenih, meni učiniste«.U svom obraćanju nazočnima biskup Antun se osvrnuo na sadržaj koncerta koji je sav bio na temu svjetla, ustvrdivši da je svjetlo jedna od najizazovnijih stvarnosti našeg postojanja, koju ni znanstvenici, uza sav njihov trud, ne uspijevaju dokraja dohvatiti. Međutim, naglasio je, još je izazovnija činjenica da se je jedan usudio za sebe reći da je on Svjetlo – Isus Krist i tako protumačio da svjetlo nije nešto, nego netko - On sam, koji je došao iz vječnog zajedništva Božjeg života, postao jednim od nas, položen u jaslice, na koncu i na križ, slab po ljudskim a jak po Božjim mjerilima. Kroz to što je bio sav za nas, postao je naše svjetlo jače i od mraka smrti. Biskup je zaključno ustvrdio da ne zna do kraja što je svjetlo, ali da zna da čezne za njim, da mu je ono potrebno, i da će vjerojatno na smrtnom času kao njemački pjesnik Goethe zavapiti »Mehr Licht« - Više Svjetla", Isusa Krista, Svjetla koje se ni nakon dvije tisuće godina nije potrošilo, nego je još uvijek blizina, toplina i ljepota u našim srcima, ljubav koja pobjeđuje. Zahvalio je Gospodinu Isusu na tome. Rekao je kako također zna da su svi, koji su sudjelovali u ovoj karitativnoj akciji, pomogli da u spomenutoj obitelji bude više svjetla, topline i ljepote, na taj se način i sami približili Isusu Kristu te i oni postali svjetlo. S tim mislima svima nazočnima zaželio je sretan Božić.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI