Biskup Škvorčević pohodio siromašne obitelji

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

24.12.2017. | Požeška biskupija
Pregleda: 3313

U subotu, 23. prosinca, požeški biskup Antun Škvorčević susreo se sa siromašnim osobama s područja grada Požege koje svako jutro primaju pomoć Caritasa Požeške biskupije u kruhu i mlijeku. Čestitao im je Božić te im poželio obilje Božjega blagoslova u novoj godini. Zahvalio je djelatnicima i volonterima Caritasa Požeške biskupije, osobito volonteru Ivici Grgiću koji svakodnevno vodi brigu o podjeli kruha i mlijeka.

Istoga dana biskup je u pratnji Ivana Popića, ravnatelja Caritasa Požeške biskupije i Ivice Rajkovače, njezina tajnika pohodio je materijalno slabije stojeću požešku obitelj Legac sa šestero djece. Zanimao se za njihovu obiteljsku situaciju, a osobito za djecu i njihove uspjehe u školi. Djeca su, na sebi svojstven način, biskupu progovorila o svojim uspjesima, zajedničkom životu u mnogočlanoj obitelji te napose istaknula vjerničku dimenziju koju spomenuta obitelj svakodnevno njeguje zajedničkom molitvom krunice. Roditelji su upoznali biskupa s nesretnim slučajem najmlađega djeteta Jakova, koji je u svibnju ove godine ozbiljno ozlijedio nogu u vatri te se dobro oporavio, istaknuvši kako su s čvrstom vjerom u Božju pomoć hrabro nosili teškoće čestih odlazaka u Zagreb kako bi bili sa svojim sinom. Predstavili su biskupu i svoje materijalno stanje, očitujući optimizam utemeljen na vjeri. Biskup im je čestitao Božić te im uručio novčani dar i darove koje je pripremio Biskupijski Caritas.

Potom je biskup posjetio staricu Luciju Prpić koja živi sama, primajući svakodnevno u svom domu topoli obrok iz Caritasove kuhinje. Baka Lucija je, radujući se biskupovu dolasku, vrlo živopisno pripovijedala o svom životu, radu i trenutnoj zdravstvenoj situaciji, istaknuvši kako redovito nastoji pratiti događaje iz crkvenoga života, a na poseban način je obraduju Caritasovi volonteri koji je svakodnevno posjećuju te joj pomognu u njezinim potrebama. Biskup joj je zaželio čestit Božić te joj uručio novčani dar i dar Caritasa.


Posjetio je također i stariji bračni par Bonić, baku i djeda, koji unatoč svojim poznim godinama nisu izgubili vedrinu te su se vrlo obradovali biskupovu dolasku. Progovorili su o svojih šezdeset godina bračnog zajedništva, doseljenju u Požegu šezdesetih godina, radnom vijeku i odgoju petero djece istaknuvši kako su unatoč svim poteškoćama njegovali bračno zajedništvo.


Čestitajući Božić, biskup je i njima uručio novčani prilog i Caritasov dar.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI