NASLOVNAJAKŠIĆDRUŠTVOARHIV
Oporbena  petorka  izborila  sufinanciranje  prijevoza  učenika!

FOTO: M.M.

OPĆINA JAKŠIĆ

Oporbena petorka izborila sufinanciranje prijevoza učenika!

22.12.2017. | M.R. PREGLEDA: 6289

Sjednica Općinskog vijeća Općine Jakšić je protekla ponovno bez ijedne točke Dnevnog reda koje je predložila Oporbena petorka jer načelnik gsp. Kovačević uz asistenciju predsjednika Općinskog vijeća to nije dozvolio.

Izdvojit ćemo doista najbitnije a to je uspjeh Oporbene petorke jer je u Općinskom proračunu usvojena stavka sufinanciranja prijevoza Srednjoškolaca što na sramotu načelnika u protekle dvije godine nije bio slučaj jer se kako je isti kazao "štedjelo".To je izrekao bez trunke srama čak pokušavajući pravdati potez.

Nismo uspjeli izboriti stipendiranje svih redovnih studenata iako smo i danas tražili da se ukinu postojeći kriteriji i stipendija dodjeli svima ali zato je većina između ostalog izglasala davanja u iznosu od stotinu tisuća kuna kroz razna sponzorska sredstva.Spomenut ćemo samo da je ista stavka u 2016. godini iznosila 22 tisuće kuna!!! Nije teško zaključiti kuda ta sredstva završavaju.


Sjećate se demantija Općine Jakšić na iznesenu činjenicu da je Ministarstvo financija uputilo proračunski nadzor poslovanja Općine? Večeras je gsp. Kovačević sam sebe demantirao odnosno priznao laž u demantiju jer je odgovarajući na pitanje Oporbenog vijećnika eksplicitno kazao da je proračunski nadzor u tijeku te da ne može odgovoriti na postavljeno pitanje!? Toliko o vjerodostojnosti gsp. Kovačevića koji je i večeras ne mogavši skriti pokazivao nelagodu u iščekivanju rezultata nadzora koji je osobno potpisao ministar dr.sc. Zdravko Marić.


Ističemo ovdje da je tvrtka koja skrbi za nasipanje cesta,čišćenje deponija itd uprihodila u tekućoj godini 415 tisuća kuna, inače u vlasništvu bliskog rođaka gsp. Kovačevića.

Istaknut ćemo i činjenicu da je Općina Jakšić u 2017. godini "ubacila u tzv Gospodarsku zonu milijun i osamsto sedamdeset sedam tisuća nestvarnih kuna (1.877.000,00 ).

Zamislite poštovani obrtnici Općine da su se ta sredstva preusmjerila u poticanje podizanja kvalitete Vaših obrta ? Koliko bi novih radnika uposlili te koliko bi obrta opstalo uslijed podizanja konkurentnosti na tržištu rada? Ovako utopistička ideja ide dalje po ugledu na Grad Kutjevo,Općinu Čaglin pa i Grad Pleternicu gdje unatoč silnom trudu i angažmanu gđe. Jozić (nedavno usvojene nove mjere poticanja dolaska u Gospodarsku zonu gdje doslovce plaćaju poduzetnicima da dođu) rezultata vidljivog i pomaka nema. Zašto? Pa to je svima već jasno osim gsp. Kovačeviću, nema potrebne radne snage, plaće su preniske te mladi ali i stariji radnici odlaze diljem Europske unije u potrazi za svojom srećom, ali i ono možda presudno bahatost, arogancija i samovolja lokalih čelnika što biva u većini slučajeva presudan razlog.

Na upit Oporbenog vijećnika sa prošle sjednice "tko je ukrao novac iz Općinskog proračuna",zahtijevajući pismeni odgovor gsp. Kovačević isti nije pripremio niti dostavio te je stoga upozoren ( što zvuči nevjerojatno) od predsjednika gsp. Oreškog da to učini čim prije.

Na koncu poslovne godine kada sumiramo sve, od trenutka ulaska u Općinsko vijeće Oporbena petorka je zadovoljna no smatramo da je to malo s obzirom na prostor koji postoji unutar proračuna ali koji se transferira na nebitne u odnosu na krucijalne stvari. Istrajat ćemo u nakani da demokratiziramo rad unutar Vijeća koji je za sada sustavno potisnut jer gsp. Kovačević još uvijek ima većinu no strpljivo gradimo svoj put iščekujući nalaz najprije Ministarstva financija pa onda i ostalih nadzornih institucija. Postavit ćemo ovdje jedno pitanje koje se provuklo na sjednici, "Tko je platio put KUD "Slavonija" u Francusku? Predsjednik KUD –a je kategorički ustvrdio da je isti platio KUD "Slavonija" !? Iz svega toga je razvidno da će institucije RH imati velikog posla u rasvijetljavanju mnogih dvojbenih situacija unutar poslovanja Općine Jakšić.

Članak je pisan i koncipiran u duhu nadolazećeg Svetog nam Božića tako da nismo suviše oštri niti preopširni a naposlijetku koristimo prigodu koju nam nadamo se poštovani gsp. Mandarić neće uzeti za zlo da Vam svima čestitamo i zaželimo miran i radostan Božić te uspješnu Novu Godinu. Tko zna možda i ovaj članak gsp. Kovačević pokuša demantirati.......

S poštovanjem,

Oporbena petorka Općine Jakšić

Članak je pisan od strane Oporbene petorke Općine Jakšić te se nadamo da ćemo također dobiti i informacije o svemu navedenomu od načelnika Općine Jakšić Ivice Kovačevića koje ćemo objaviti na istom mjestu.

Tagovi: jakšić, sjednica

48 SATI NA 034PORTALU

.

Teška prometna u Požegi - Vozači završili u bolnici s teškim ozljedama

.

GKUD Požega sutra putuje na Državnu smotru koreografiranog folklora

.

U Kaptolu postavljena biciklistička stanica koja je početak aktivnog razvoja turizma

.

Otvoren natječaj za stipendije Grada Požege

.

Prelazi li Zdravko Ronko sad iz MB365 u klub HDZ-a?!

.

AUTOM NA LIVADU: Prometna nesreća između Požege i Mihaljevaca

.

Provaljeno u dva radna stroja, požar i oštećenje tuđe stvari, prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

.

Spar, Pepco, TEDi, Bipa, Tutto Bene, Intersport: Požega Shopping Capitol se otvara za manje od tjedan dana

.

Naš ministar Aladrović: Od reforme ne odustajemo, povlaštene mirovine sada nisu na redu !!

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Yorkshire terijer štenad

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Aleja kestenova: Započela modernizacija i zadnje dionice

.

Članovi Gradskog pjevačkog zbora Lipik u Cerniku sudjelovali na ʺSusretu pjevačkih zborovaʺ

.

Dan kruha proslavili najmlađi Lipičani u Dječjem vrtiću Kockica!

.

Struje neće biti ...

.

Bablje ljeto: Danas će prevladavati sunčano i toplo vrijeme

.

Održana radionica za prijavu na projekt Naukovanje za obrtnička zanimanja za 2019. godinu

.

POTVRĐENO - Sutra nema nastave u školama četiri županije, u ponedjeljak u cijeloj Hrvatskoj

.

Obilježavanje Međunarodnog dana bijelog štapa u Požegi

.

Brucošijada 2019. u Platinumu

.

Uskoro uvođenje novog HD signala! Stariji TV prijemnici neće više biti od koristi bez dodatne opreme

.

Zvijezda Supetalenta Ron Holsey pozvan da u Pakracu zapjeva s Pejakovićem

.

Samo u Požegi !? Prometni znakovi i putokazi ʺgovoreʺ jedno, a oznake na kolniku drugo

.

Tenisači Požege Ino Horvat i Marko Lukić uspješni na turnirima u Vinkovcima

.

Policija je jučer zabilježila šumsku krađu i dvije prometne nesreće

.

Obilazak kanala i vodotoka na području Grada Lipika

.

ʺSkrivanjeʺ ruševina: Na robnoj kući gradska obilježja

.

Struje neće biti...

.

Vrijeme danas pretežno sunčano, najviša dnevna temperatura između 19 i 24 °C

FOTONALAZ

Kad nema mjesta na Trgu, parkira se i nasred ceste