NASLOVNAJAKŠIĆDRUŠTVOARHIV
Oporbena  petorka  izborila  sufinanciranje  prijevoza  učenika!

FOTO: M.M.

OPĆINA JAKŠIĆ

Oporbena petorka izborila sufinanciranje prijevoza učenika!

22.12.2017. | M.R. PREGLEDA: 6306

Sjednica Općinskog vijeća Općine Jakšić je protekla ponovno bez ijedne točke Dnevnog reda koje je predložila Oporbena petorka jer načelnik gsp. Kovačević uz asistenciju predsjednika Općinskog vijeća to nije dozvolio.

Izdvojit ćemo doista najbitnije a to je uspjeh Oporbene petorke jer je u Općinskom proračunu usvojena stavka sufinanciranja prijevoza Srednjoškolaca što na sramotu načelnika u protekle dvije godine nije bio slučaj jer se kako je isti kazao "štedjelo".To je izrekao bez trunke srama čak pokušavajući pravdati potez.

Nismo uspjeli izboriti stipendiranje svih redovnih studenata iako smo i danas tražili da se ukinu postojeći kriteriji i stipendija dodjeli svima ali zato je većina između ostalog izglasala davanja u iznosu od stotinu tisuća kuna kroz razna sponzorska sredstva.Spomenut ćemo samo da je ista stavka u 2016. godini iznosila 22 tisuće kuna!!! Nije teško zaključiti kuda ta sredstva završavaju.


Sjećate se demantija Općine Jakšić na iznesenu činjenicu da je Ministarstvo financija uputilo proračunski nadzor poslovanja Općine? Večeras je gsp. Kovačević sam sebe demantirao odnosno priznao laž u demantiju jer je odgovarajući na pitanje Oporbenog vijećnika eksplicitno kazao da je proračunski nadzor u tijeku te da ne može odgovoriti na postavljeno pitanje!? Toliko o vjerodostojnosti gsp. Kovačevića koji je i večeras ne mogavši skriti pokazivao nelagodu u iščekivanju rezultata nadzora koji je osobno potpisao ministar dr.sc. Zdravko Marić.

Ističemo ovdje da je tvrtka koja skrbi za nasipanje cesta,čišćenje deponija itd uprihodila u tekućoj godini 415 tisuća kuna, inače u vlasništvu bliskog rođaka gsp. Kovačevića.


Istaknut ćemo i činjenicu da je Općina Jakšić u 2017. godini "ubacila u tzv Gospodarsku zonu milijun i osamsto sedamdeset sedam tisuća nestvarnih kuna (1.877.000,00 ).

Zamislite poštovani obrtnici Općine da su se ta sredstva preusmjerila u poticanje podizanja kvalitete Vaših obrta ? Koliko bi novih radnika uposlili te koliko bi obrta opstalo uslijed podizanja konkurentnosti na tržištu rada? Ovako utopistička ideja ide dalje po ugledu na Grad Kutjevo,Općinu Čaglin pa i Grad Pleternicu gdje unatoč silnom trudu i angažmanu gđe. Jozić (nedavno usvojene nove mjere poticanja dolaska u Gospodarsku zonu gdje doslovce plaćaju poduzetnicima da dođu) rezultata vidljivog i pomaka nema. Zašto? Pa to je svima već jasno osim gsp. Kovačeviću, nema potrebne radne snage, plaće su preniske te mladi ali i stariji radnici odlaze diljem Europske unije u potrazi za svojom srećom, ali i ono možda presudno bahatost, arogancija i samovolja lokalih čelnika što biva u većini slučajeva presudan razlog.

Na upit Oporbenog vijećnika sa prošle sjednice "tko je ukrao novac iz Općinskog proračuna",zahtijevajući pismeni odgovor gsp. Kovačević isti nije pripremio niti dostavio te je stoga upozoren ( što zvuči nevjerojatno) od predsjednika gsp. Oreškog da to učini čim prije.

Na koncu poslovne godine kada sumiramo sve, od trenutka ulaska u Općinsko vijeće Oporbena petorka je zadovoljna no smatramo da je to malo s obzirom na prostor koji postoji unutar proračuna ali koji se transferira na nebitne u odnosu na krucijalne stvari. Istrajat ćemo u nakani da demokratiziramo rad unutar Vijeća koji je za sada sustavno potisnut jer gsp. Kovačević još uvijek ima većinu no strpljivo gradimo svoj put iščekujući nalaz najprije Ministarstva financija pa onda i ostalih nadzornih institucija. Postavit ćemo ovdje jedno pitanje koje se provuklo na sjednici, "Tko je platio put KUD "Slavonija" u Francusku? Predsjednik KUD –a je kategorički ustvrdio da je isti platio KUD "Slavonija" !? Iz svega toga je razvidno da će institucije RH imati velikog posla u rasvijetljavanju mnogih dvojbenih situacija unutar poslovanja Općine Jakšić.

Članak je pisan i koncipiran u duhu nadolazećeg Svetog nam Božića tako da nismo suviše oštri niti preopširni a naposlijetku koristimo prigodu koju nam nadamo se poštovani gsp. Mandarić neće uzeti za zlo da Vam svima čestitamo i zaželimo miran i radostan Božić te uspješnu Novu Godinu. Tko zna možda i ovaj članak gsp. Kovačević pokuša demantirati.......

S poštovanjem,

Oporbena petorka Općine Jakšić

Članak je pisan od strane Oporbene petorke Općine Jakšić te se nadamo da ćemo također dobiti i informacije o svemu navedenomu od načelnika Općine Jakšić Ivice Kovačevića koje ćemo objaviti na istom mjestu.

Tagovi: jakšić, sjednica

48 SATI NA 034PORTALU

.

Opet prometna nesreća u Požegi na križanju Frankopanske i Radićeve kod ”Calimera”

.

Božićni koncert GKUD-a Požega u Požegi pod nazivom “Preveliku radost navišćujem vama”

.

Prijavite se na druženje i zabavu u restoranu ʺKlasʺ u Pleternici u organizaciji Udruge profesionalnih vozača Slavonije i Baranje

.

ZORAN MILANOVIĆ STIŽE U POŽEGU: U ponedjeljak u 17.30h u ʺSaruʺ pozvani svi koji su za ʺnormalnu Požegu i Hrvatskuʺ

.

Na 29. Božićni malonogometni turnir prijavilo se 114 ekipa, prijave traju još 3 dana

.

Više od 300 planinara sudjelovalo u 24. memorijalnom pohodu „Fokinom stazom 1991“

.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović lošije glumi nego što laže i pjeva

.

Otvoren Božićni sajam u Lipiku uz četrdesetak raznovrsnih izlagača

.

Subotnja šetnja Požegom 14.12.2019.

.

Održana skupština Udruge invalida rada Pakrac-Lipik u Pakracu

pecalo- KRČMA ZLATNI LUG

Građevinsko zemljište, Pleternica, 1193 m2

Rustik kamini

► REGISTRIRAJ SE DA OBJAVIŠ OGLAS

.

Članovi Moto kluba „Šišmiši“ iz Brodskog Drenovca posjetili učenike Područne škole u Brodskom Drenovcu

.

ALARMANTNO STANJE: Mladi u Hrvatskoj sve više konzumiraju marihuanu, alkohol i odlaze u sportske kladionice

.

Vakula najavio promjenu vremena, ništa od snijega, temperature rastu do 15°C

.

Hodočašće hrvatskih branitelja, vojske i policije u Voćin

.

Struje neće biti...

.

Danas postupan prestanak oborine i razvedravanje

.

Požeška ekipa Fitness klub Play otvara sedamnaesti Božićni malonogometni turnir u Lipik

.

Danas je održana druga svečana sjednica Dječjeg gradskog vijeća Grada Pleternice

.

U hamburškoj tvornici klavira Steinway & Sons, Glazbena škola Požega odabrala dragulj koji će krasiti Koncertnu dvoranu

.

Pakrački mališani uživali na drugoj ovogodišnjoj adventskoj pričaonici u sklopu programa „Advent u Pakracu“

.

Zašto se petak 13. smatra najnesretnijim danom u godini?

.

Prve ovosezonske pahulje zabijelile Požeštinu

.

Sretan imendan svim Lucijama, Lucama, Svjetlanama i Jasnama

.

Održan humanitarni koncert povodom 50 godišnjice postojanja Županijske lige protiv raka Požega

.

Čitatelji tvrde da nepoznata muška osoba u Kuli iskače pred automobile u vožnji- oprez!

.

Policija će za vikend pojačano nadzirati vozače pod utjecajem alkohola i droga

.

U subotu se otvara Božićni sajam u Lipiku

.

POZIV: Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II  

.

Struje neće biti...

.

Općina Jakšić dijeli 18 stipendija, natječaj do 24.12.

.

Danas pretežno oblačno i kišovito, a na kraju dana i snijeg

FOTONALAZ

Prve ovosezonske pahulje zabijelile Požeštinu