¨Zaželi i ti biti jedna od njih¨ – U Lipiku potpisan ugovor vrijedan 3.068.643,98 kuna

„Zaželi i ti biti jedna od njih“
(FOTO: compas.com.hr)

21.12.2017. | compas.com.hr
Pregleda: 2784

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u Zagrebu je 20. prosinca potpisano i uručeno novih 15 Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru programa "Zaželi". Predstavnicima gradova, općina i udruga kojima su odobrena sredstva, ugovore je uručio ministar mr.sc. Marko Pavić u pratnji državne tajnice Katarine Ivanković Knežević i ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončara, a među njima su bili i predstavnici Grada Lipika predvođeni gradonačelnikom Vinkom Kasanom.



Lipički projekt nosi naziv "Zaželi i ti biti jedna od njih", a projektnu prijavu je izradila Lipička razvojna i turistička agencija LIRA d.o.o.





Riječ je o dvogodišnjem projektu u vrijednosti 3.068.643, 98 kuna nepovratnih sredstava, bez sufinanciranja, koji će omogućiti zapošljavanje 20 žena s područja Grada Lipika radi unaprjeđivanja njihova radnog potencijala. Novozaposlene žene pružit će podršku i pomoć u kući za 100 osoba starije dobi te osobama s invaliditetom, bolesnim i nemoćnim osobama. Ciljanoj skupini nezaposlenih žena omogućit će se i dodatno obrazovanje, odnosno osposobljavanje kako bi se unaprijedile njihove socijalne, emocionalne, kreativne vještine i znanja, što će rezultirati poboljšanjem kvalitete života i smanjenjem socijalne isključenosti. Ovim projektom, osim zapošljavanja žena, pruža se pomoć u skrbi za starije osobe preko izvaninstitucionalnih oblika pomoći kako bi im se osigurala bolja kvaliteta života, odnosno razvitak različitih oblika socijalnih usluga koje pridonose uključivanju starijih osoba u život zajednice. Partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Požega i Centar za socijalnu skrb Pakrac.



Ovo je izuzetno bitan projekt jer će zaposliti dvadeset žena koje će pružati pomoć za stotinjak osoba, a tri milijuna kuna koja dolaze na područje Grada Lipika su svakako veliki uspjeh. Nama na lokalnom nivou ovo daje vjetar u leđa jer će se kroz dvije godine, koliko projekt traje, ostvariti niz projekata. Naše gospodarstvo će u tom periodu ojačati kroz projekte koje trenutno provodimo i koji će biti realizirani, tako da će biti mjesta i za žene, koje će ovim projektom steći dodatne kompetencije, da se vrate u realni sektor, izjavio je Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI