Novčana sredstva dobile i Požeške udruge te institucije u kulturi

Ministarstvo kulture RH
(FOTO: pozega.hr)

21.12.2017. | M.M./pozega.hr
Pregleda: 1897

Nakon provedenog natječaja na razini Ministarstva kulture RH donesena je odluka o sufinanciranju programa kulturnih institucija i udruga u 2018. godini.

U kategoriji suvremenog plesa i pokreta Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar dobit će 50 tisuća kuna, od čega je 20 tisuća za Požeški plesokaz, a ostatak za četiri plesne predstave.

Gradskom kazalištu Požega pripast će pet tisuća kuna u oblasti kazališnog amaterizma, odnosno za pripremu predstave "Ivica i Marica". Gradski muzej Požega primit će 50 tisuća kuna za ciklus gostujućih izložbi te restauraciju i konzervaciju tekstilnih i drvenih predmeta na etnološkom odjelu.


U oblasti knjižničke djelatnosti na područje Požeško-slavonske županije stići će 370 tisuća kuna od čega Gradska knjižnica i čitaonica Požega dobiva 240 tisuća kuna za nabavu knjižne građe te dodatnih šest tisuća kuna za svoje edukativne akcije.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI