Aktivnosti koje nas očekuju u Požegi ususret Božiću i dočeku Nove godine

Advent u Požegi
(FOTO: M.M.)

20.12.2017. | M.M.
Pregleda: 4795

Gradonačelnik Darko Puljašić, direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak, Anto Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije i Mile Golić, predsjednik Udruženja obrtnika Požega danas su održali konferenciju na kojoj su najaviti nadolazeće blagdanske aktivnosti koje nas očekuju.

"Najljepši mjesec je u godini, mjesec ljubavi, poklona, veselja, došašća i svega u dobrom duhu.

Da je to tako vidjeli ste da smo u zadnjih nekoliko tjedana promijenili događanja u Gradu Požegi gdje smo pokušali krenuti s jednim adventom koji će malo duže trajati te ćemo se ugledati na velike gradove i metropole kako bi vrijeme adventa približili i ponudili svim sugrađanima.


Ne možemo očekivati da će se preko noći sve promijeniti već polako i postepeno moramo raditi." rekao je gradonačelnik Darko Puljašić




"Pri kraju smo adventa u Požegi koji je trajao punih mjesec dana i koji je okupio nešto više od 50 događaja, ali mi do kraja godine imamo još puno događanja i iznenađenja.

Sutra 21. prosinca u 10:30 sati otvaramo Božićni sajam u šetališnoj zoni koji će uljepšati prostor uz drvene kućice. Izlagači će predstaviti i prodavati: suvenire, igračke, čajevi, božićni ukrasi, aranžmani, proizvodi od šibe, likeri, božićne dekoracije, rukotvorine, suhomesnati proizvodi, kuhano vino, pečene kobasice, čaj i slastice.

U subotu 23.12. od 10- do 12 sati Odred izviđača Požega organizira podjelu Betlehemskog svjetla mira te će biti besplatna vožnja u božićnoj kočiji. " - rekla je direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak



Tradicionalni Božićni domjenak za građane 23. prosinca organizira Obrtnička komora Požeško slavonske županije i Udruženje obrtnika Požega od 10:30 sati u šetališnoj zoni.

"Mi smo rekli da ćemo nastaviti tradiciju Božićnog i Uskrsnog domjenka, tako da smo za subotu odlučili umjesto ribe građane ponuditi s gulašom od divljači za što smo pripremili 120 kg mesa za tisuću porcija." - rekao je predsjednik Obrtničke komore PSŽ Ante Bilobrk



Isti dan na Trgu sv. Terezije Udruga POŽART organizira od 11:00 sati Lutkarska predstava ČaraPriča u izvedbi članova SKAD-a i Radionica lutaka, a od 17:00 sati na Trgu sv. Terezije moći ćemo posjetiti Čarobnu šumu, izložbu skulptura od drveta, i plesna predstava , Bakina priča o divu i vilama u izvedbi Scenskog studija ARTINA, a poslije toga je paljenje 4. adventske svijeće u 19:00 sati.

Završetak ove blagdanske priče održat će se 31. prosinca od 16 do 18 sati gdje nas po prvi put u Gradu Požegi očekuje Dječji Doček Nove Godine uz klizalište, a od 17:00 sati Dječja predstava Drvo Bajki u organizaciji Gradskog kazalište Požega i u 18:00 sati dječji vatromet i klizanje.

Istu večer od 23:00 sata nas očekuje Doček Nove Godine uz izvrstan provod u šetališnoj zoni uz Poseganu i njihove hitove, Kobasičarnica Vanilla cafe, će raditi cijelo vrijeme za vrijeme dočeka pa će naši posjetitelji moći uživati u izvrsnim kobasicama, kuhanom vinu, čaju i odličnoj blagdanskoj ponudi.

U Novu Godinu ulazimo uz našeg poznatog Djedicu , prskalice te čestitku Gradonačelnika.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI