Biskupovo pismo vjernicima pod naslovom ¨Bog ljubi vesela darivatelja¨

Biskupija
(FOTO: 034 portal)

17.12.2017. | biskupija.hr
Pregleda: 2511

Požeški biskup Antun Škvorčević prigodom Nedjelje Caritasa, uputio je vjernicima Pismo pod naslovom "Bog ljubi vesela darivatelja". U Pismu biskup kaže: "Treća nedjelja Došašća, nazvana radosnom zbog blizine Božića, koju ove godine slavimo 17. prosinca, Nedjelja je Caritasa. Sveti Pavao uvjerava Korinćane da `Bog ljubi vesela darivatelja` (2 Kor 9,7). Darivanjem, naime, ulazimo u onaj životni dinamizam kojim je Otac dao Sina u Duhu ljubavi za nas da bi nas oteo od zarobljenosti smrću. Kadgod netko daruje nešto drugome, a napose kad daje sebe za drugoga, oslobađa se sebičnosti i postaje dionikom pobjede dobra, punine života. To je radosno događanje!

U svom Pismu koje sam vam uputio prigodom Međunarodnog dana siromašnih u mjesecu studenom ove godine pozvao sam vas da u odjeku našega Trećeg biskupijskog kongresa o 20. obljetnici uspostave naše Biskupije sve do nedjelje Caritasa `posvetimo posebnu pozornost služenju Isusu Kristu u najmanjoj braći, osobno, i zajednički organizirano u svakoj našoj župi`. Vjerujem da se Odbor za karitativnu djelatnost svakog našeg Župnog pastoralnog vijeća po preporuci u istom Pismu nije ograničio samo na posredništvo u pružanju materijalnih dobara od onih koji ih imaju prema onima koji su u potrebi, nego da je promicao trajni odnos župne zajednice prema potrebitima u nastojanju da ona s njima podijeli ljudsku blizinu, prihvaćanje i suosjećajnost. Takav pristup prema ljudima u nevolji izvor je posebne radosti. Potičem vas da Nedjelju Caritasa proslavite kao dan svjedočenja naše molitvene i darežljive osjetljivosti za drugoga, radosti što svojim, možda i skromnim novčanim prilogom možete nešto učiniti za potrebite. Sv. Pavao darivanje naziva sijanjem, te poziva da obilato sijemo kako bismo obilato želi (usp. 2 Kor 9,6). Zahvaljujem vam što prepoznajete Isusovo lice u najmanjoj braći te se svojim velikodušnim darom po Gospodinovoj riječi ubrajate među `blagoslovljene Oca mojega` (Mt 25,34).

U želji da budnim srcem za Boga i za brata čovjeka dočekate svetkovinu Isusova rođenja, sve vas pozdravljam i blagoslivljam", završava biskup Škvorčević.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI