Temeperature idu u minus, no u našim krajevima neće biti snijega

Advent u Požegi
(FOTO: Ivan Vrban)

17.12.2017. | DHMZ
Pregleda: 3736

Nakon tjedna prepunog vremenskih promjena i ekstrema, pred nama je mirniji i za prosinac vremenski prikladniji tjedan.

Nakon olujne bura koja je radila probleme širom zemlje, temperatura koje su dosezale do 17 °C pa već sljedećeg dana padale na 5, sve do obilnih oborina koje su u pojedinim dijelovima zemlje izazvale poplave, tjedan pred nama donosi zimski ugođaj.

Vrijeme danas sunčano i uglavnom toplo


Naime, danas će u većini krajeva biti djelomice sunčano i uglavnom toplo vrijeme, javlja DHMZ. U Dalmaciji se očekuje oblačnije uz mjestimičnu kišu, a u Lici i unutrašnjosti Dalmacije može biti susnježice i snijega.


Ujutro je u kopnenim područjima moguća mjestimična magla, ali i niski oblaci, što će dovesti i do smanjene vidljivosti na cestama, zbog čega je za određena područja zemlje izdan žuti Meteoalarm.




U tjednu pred nama očekuje se stabilno i uglavnom suho vrijeme. U unutrašnjosti su mogući mraz i jaka magla. Doći će do osjetnog zahlađenja, dok će na Jadranu puhati umjerena do jaka bura.

Istočna Hrvatska

Na istoku zemlje će sljedećeg tjedna prevladavati suho i hladno vrijeme, s jutarnjim temperaturama koje će se kretati od -4 do 2 °C u prijepodnevnim satima, odnosno od 1 do 4 °C u poslijepodnevnim satima, uz iznimku petka, kada će se temperature kretati i do 9 °C.

Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar te slab do umjeren zapadni vjetar. Oborine su moguće u petak kada se očekuje mala količina kiša.

Središnja Hrvatska

U središnjoj Hrvatskoj očekuje se također suho i oblačno vrijeme, dok su padaline moguće u utorak kada se očekuje promjenjivo oblačno vrijeme uz snijeg.Temperature će ipak biti nešto niže nego na istoku zemlje pa se tako očekuju temperature od 0 do -7 °C u prijepodnevnim satima te od 0 do 5 °C u popodnevnim satima. Kao i na istoku zemlje, najtopliji će biti petak koji donosi temperature do 9 °C.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI