Započelo 6. izdanje projekta ¨Čitamo mi, u obitelji svi¨

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

16.12.2017. | OŠ I.G.Kovačić
Pregleda: 2147

U veličkoj je matičnoj školi, a također i u Područnoj školi Biškupci 15. prosinca 2017. započeo novi ciklus nacionalnog projekta obiteljskog čitanja "Čitamo mi, u obitelji svi".

Riječ je o projektu u kojem sudjeluju učenici trećega razreda i njihove obitelji. Projekt je osmišljen u organizaciji Hrvatske udruge školskih knjižničara na temelju međunarodnih projekata, koji su postigli izvrsne rezultate. Nacionalnog je karaktera, a voditelji projekta su školski knjižničari. U našoj školi projekt vodi knjižničarka Ana Marinić, a podupiru ga učiteljice trećeg razreda Kata Marić i Antonija Matijević. U ovaj su se projekt uključile brojne osnovne škole u Hrvatskoj.

Svakog petka jedan učenik u svoj dom nosi naprtnjaču s knjigama; riječ je o sedam knjiga različite tematike, vrste i za različite dobne skupine, kako bi se u zajedničko čitanje mogla uključiti cijela obitelj. Osim knjiga, u njoj se nalazi i Knjiga dojmova u koju učenici pišu i crtežima prikazuju doživljaj zajedničkog uživanja u knjigama. Ideja je da ukućani barem petnaest minuta dnevno posvete čitanju i prelistavanju knjiga, a samo čitanje se može odvijati u nekoliko modela: učenik čita mami i tati, mama i tata čitaju učeniku, svatko u obitelji čita svoju knjigu te se razgovara o pročitanom. Naprtnjača je u obitelji do srijede, kad ju učenik donosi u školu te na satu hrvatskog jezika iznosi svoje dojmove učiteljici i ostalim učenicima. Na kraju školske godine školski knjižničar s učiteljem bira najljepši dojam iz naprtnjače i šalje glavnom voditelju, a komisija bira najljepše dojmove cijele Hrvatske i nagrađuje školske knjižničare, nastavnike, učenike i njihove roditelje.


Prvi je privremeni vlasnik naprtnjače i ove godine određen slučajnim odabirom; u Velikoj je ta čast pripala učeniku Krešimiru Živaniću, a u Biškupcima učeniku Marku Ticlu.








Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI