Pleternica u nadolazećoj godini svojim poduzetnicima nudi mnoge pogodnosti

Grad Pleternica
(FOTO: M.M.)

15.12.2017. | M.B.
Pregleda: 3913

U gradu Pleternici održana je danas konferencija za novinare na kojoj je gradonačelnica Jozić najavila mjere koje će Pleternica u nadolazećoj godini dodjeljivati poduzetnicima.

"Namjera nam je upoznati građane grada Pleternice, prvenstveno poduzetnike,  o mjerama koje će grad Pleternica u nadolazećoj godini dodjeljivati za potpore poduzetništvu. Dakle, svi oni koje žele investirati na području našeg grada, grad Pleternica šalje jednu jasnu poruku s proračunom kojeg ćemo iduću godinu imati. Osim svih velikih ulaganja koje smo imali u poduzetničku infrastrukturu, u 2018. želimo još jače i značajne dodjeljivati potpore za rast i razvoj našeg poduzetništva. Za ove potpore je planirano milijun kuna za poduzetnike koje će raditi na području našeg grada. Do sad smo imali potpore u smislu niske cijene najma poduzetničkog prostora i komunalnih troškova,  no sad planiramo poduzetnicima pružiti 16 mjera koje će moći koristiti. Od četiri točke u ovom programu jedna je izgradnja poduzetničke infrastrukture, zatim promocija iste, te poduzetnički inkubatori i sufinanciranje prostora onih koji su već sad smješteni u inkubatoru", rekla je gradonačelnica Antonija Jozić. 




Na primjer, poduzetnik koji želi ulagati u prerađivačku industriju i zaposliti 20 radnika odmah će dobiti umanjenje cijene zemljišta za 70%, odnosno kvadrat će platiti 6 kuna. Za svako novo radno mjesto dobiva jedan posto umanjenje cijene, ako za tih 20 djelatnika ima ugovor s HZZ-om, za potpore kod zapošljavanja od grada će za svako radno mjesto dobiti još 6000 kuna ako je radnik s područja Pleternice. Također će u potpunosti dobiti i oslobođenje plaćanja komunalnog doprinosa za izgradnju hale recimo veličine 1000 kvadrata koja iznosi 73 000 kuna te će biti oslobođen i od komunalnih naknada u narednih pet godina (oko 18 000 kuna). Dobit će potporu za nabavu strojeva u vrijednosti od 20 000 kuna te priključak na elektroenergetski sustav snage 20 KW i  priključak na vodoopskrbi i sustav odvodnje vode (oko 45 000 kuna). Može javiti za izlaganje na sajmovima, stručno usavršavanje, certificiranje i kamate. Ako poduzetnik ima kredit preko malih Esih zajmova kredit-micra, Pleternica će plaćati kamate. Dakle, to sve skupa spojeno dovodi do ukupne potpore po poduzetniku od oko 380 do 400 tisuća kuna. 


Gradonačelnica Jozić je dodala kako nisu zaboravili na poljoprivrednike, no oni ovom mjerom nisu obuhvaćeni te da je grad u izradi strategije razvoja poljoprivrede koja bi trebala biti usvojena na prvoj sjednici u idućoj godini.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI