Danas još natprosječno topao dan, a sutra bi se mogli probuditi uz snježne prizore

Naslov slike
(FOTO: 034 portal)

15.12.2017. | 034 Portal
Pregleda: 4093

Danas će biti mnogima prilično nepovoljan, pa i neugodan dan, ne samo zbog južine i topline neuobičajene za sredinu prosinca, nego i zbog jakog i olujnog vjetra.

No već u noći s petka na subotu stiže nampromjena s kojom će snijega nakratko biti i u nekim nizinama. Od nedjelje još hladnije, ali većinom suho i barem djelomice sunčano.

U sljedećem tjednu zamjetno stabilnije i mirnije, ali većinom hladnije od prosjeka za tjedan uoči Božića.


U Slavoniji, Baranji i Srijemu u petak prijepodne još će biti većinom suho, pa i djelomice sunčano, ali uz često umjeren do jak jugozapadni vjetar. Temperatura zraka tijekom noći se gotovo i neće snižavati pa će jutarnja biti od 5 do 8 °C, a poslijepodne čak oko 15 °C.


U noći na subotu snijeg

Na kopnu promjena vremena stiže već u noći na subotu kada će snijeg početi najprije u gorju, a do subotnjeg jutra zabijelit će se i mnoge nizine.

Poslijepodne će se razvedravati pa će od nedjelje biti većinom suho, barem djelomice sunčano, ali i osjetno hladnije u odnosu na petak, negdje i za više od 10 °C.

izvor: dhmz, hrt1


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI