Kaznu će platiti i roditelji čija djeca petardama krše javni red i mir

Mir i dobro
(FOTO: M.M.)

14.12.2017. | M.B.
Pregleda: 4356

Zadnja ovogodišnja konferencija za novinare u PU požeško slavonskoj sazvana je danas da bi se građane upoznalo s akcijom "Mir i dobro" koja se organizira svake godine u vrijeme božićnih blagdana praznika.

"Nadamo se da je ovo zadnja konferencija u ovoj godini, a sazvana je za akciju "Mir i dobro". Tijekom božićnih blagdana uvijek imamo povećan broj ljudi i kretanja vozila na našim prometnicama, neki od njih nažalost koriste situaciju za počinjenje raznih kaznenih djela i prekršaja poput (krađe i teške krađe) stoga ovim putem pozivamo građane da zaključavaju svoje kuće i objekte uz kuće, da uz kuće ne ostavljaju predmete koje omogućavaju penjanje. Bitno je da kontaktiraju policiju ako zamijete sumnjive osobe jer tako pomažu policiji. Molimo građane da ne zanemaruju sumnjiva događanja u susjedstvu te da zapamte izgled osobe ili vozila te jave policiji. Što se tiče prometa, isto tako pozivamo na strpljivost, povećan oprez i toleranciju. Očekujemo gužve u gradovima i na prilaznim prometnicama. Sve one koji konzumiraju alkohol pozivamo da zbog svoje sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu, budu oprezni i ne upravljaju vozilima ako su konzumirali alkoholna pića", rekla je glasnogovornica PU požeško slavonske Ivana Radić.




Na konferenciji se govorilo i o akciji "Manje oružja, manje tragedija" tijekom koje je na području PU požeško slavonske ukupno predano 14 komada automatskog oružja, 55 ručnih bombi, dvije mine i 52 i druga rasprskavajuća predmeta te 23 komada repetirajućeg i poluautomatskog dugog oružja, 11 pištolja i revolvera, 15 600 komada streljiva te 2,7 kilograma eksploziva.


"Akcija "Mir i dobro" provodi se od 1993. godine, a ove godine će se provesti u periodu od 15. prosinca 2017. do 8. siječnja 2018. godine. U tom periodu građani će sukladno tradicionalnim vjerskim običajima obilaziti crkve te dolaziti na javna okupljanja i međusobno se okupljati u svojim domovima. Sve to će uz dolazak građana iz inozemstva pridonijeti stanju u prometu iz čega je za očekivati veći broj prometnih nesreća. No, u usporedbi s 2011. godinom i 2016. godinom imamo jedan kontinuirani pad prekršaja tijekom ove akcije, stoga možemo reći da i ove godine očekujemo pad broja prekršaja. Isto tako, očekujemo veći broj javnih okupljanja na javnim mjestima što će uvelike tražiti veći angažman policijskih službenika. Što se tiče prošlogodišnje akcije "Mir i dobro" 34 osobe su zadobile tjelesne ozlijede od kojih njih osam teške, među njima je najviše djece, oduzeto je 59 komada raznog oružja, 3600 komada oružja raznog kalibra i ostalo kao što su pirotehnička sredstva. I ove godine će se na području naše PU provoditi pojačana akcija u cilju sprečavanja zlouporabe vatrenog oružja, streljiva, pirotehničkih sredstava i drugih eksplozivnih stvari koji mogu prouzrokovati razne ozlijede. Također će se na opasnosti od uporabe ovih sredstava provoditi i u drugim institucijama. Na kraju bih istaknuo da su kontakt policajci napravili edukativnu brošuru kako bi upoznali građane i djecu s mogućim posljedicama nestručnog i neodgovornog upravljana eksplozivnim sredstvima", rekao je Albert Trdi, policijski službenik za javni red i javna okupljanja.






Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI