Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekata za aglomeraciju Požega i Pleternica s partnerima

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekata aglomeracija Požega i Pleternica s partnerima
(FOTO: M.M.)

12.12.2017. | M.M.
Pregleda: 5000

Danas su svečano potpisani Ugovori o sufinanciranju projekata: "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega" i "Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica" u prostorijama  Društva TEKIJA d.o.o.




Supotpisnici predmetnih ugovora su za projekt "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega" su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode, TEKIJA d.o.o. te predstavnici JLS-a; Grad Požege, Općina Brestovac i Općina Velika, a za projekt "Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica" su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode, TEKIJA d.o.o. te predstavnici JLS-a; Grad Pleternica, Grad Požega i Općina Jakšić.


U ugovoru aglomeracija Požega dodijeljeno je 124,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a ukupna vrijednost projekta za Požegu iznosi 217,5 milijuna kuna dok Grad Požega preuzima iznos od 7,8 milijuna kuna iz svojih sredstava, Općina Brestovac 230 tisuća kuna i općina Velika 1,45 milijuna kuna.





"Naravno da Grad Požega kao najveći grad ima i najveći udio u svojoj aglomeraciji ali smo i partneri Pleternici.

Izuzetno smo zadovoljni i zahvalni te čestitamo projektnim timovima i svima onima koji su sudjelovali u ovako velikom zadatku.

Ova priča jako dugo traje, a Grad Požega se uključio 2013. godine te smo sada došli do samog kraja papirnatog dijela te jako mi je drago i sretan sam što će kvaliteta življenja, zaštita okoliša i sve ono što će izaći iz ovako velikog projekta donijeti bolje sutra našoj djeci i svima koji dolaze iza nas." - rekao je gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić




"Ovo je jedan izuzetno bitan projekt za naš grad, a danas je posljednji korak u potpisivanju ugovora o sufinanciranju aglomeracije Pleternica ukupne vrijednosti nešto manje od 180 milijuna kuna. Radi se dužini oko 40 kilometara mreže te izgradnji pročistača na rijeci Orljavi s čime bi priključenje na sustav odvodnje dobilo nešto više od 15 tisuća stanovnika područja aglomeracije." - rekla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić



















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI