NASLOVNAPOŽEGADRUŠTVOARHIV
Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekata za aglomeraciju Požega i Pleternica s partnerima

FOTO: M.M.

AGLOMERACIJA

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekata za aglomeraciju Požega i Pleternica s partnerima

12.12.2017. | M.M. PREGLEDA: 3840

Danas su svečano potpisani Ugovori o sufinanciranju projekata: "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega" i "Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica" u prostorijama  Društva TEKIJA d.o.o.
Supotpisnici predmetnih ugovora su za projekt "Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Požega" su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode, TEKIJA d.o.o. te predstavnici JLS-a; Grad Požege, Općina Brestovac i Općina Velika, a za projekt "Razvoj vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Pleternica" su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode, TEKIJA d.o.o. te predstavnici JLS-a; Grad Pleternica, Grad Požega i Općina Jakšić.


U ugovoru aglomeracija Požega dodijeljeno je 124,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a ukupna vrijednost projekta za Požegu iznosi 217,5 milijuna kuna dok Grad Požega preuzima iznos od 7,8 milijuna kuna iz svojih sredstava, Općina Brestovac 230 tisuća kuna i općina Velika 1,45 milijuna kuna.
"Naravno da Grad Požega kao najveći grad ima i najveći udio u svojoj aglomeraciji ali smo i partneri Pleternici.

Izuzetno smo zadovoljni i zahvalni te čestitamo projektnim timovima i svima onima koji su sudjelovali u ovako velikom zadatku.

Ova priča jako dugo traje, a Grad Požega se uključio 2013. godine te smo sada došli do samog kraja papirnatog dijela te jako mi je drago i sretan sam što će kvaliteta življenja, zaštita okoliša i sve ono što će izaći iz ovako velikog projekta donijeti bolje sutra našoj djeci i svima koji dolaze iza nas." - rekao je gradonačelnik grada Požege Darko Puljašić
"Ovo je jedan izuzetno bitan projekt za naš grad, a danas je posljednji korak u potpisivanju ugovora o sufinanciranju aglomeracije Pleternica ukupne vrijednosti nešto manje od 180 milijuna kuna. Radi se dužini oko 40 kilometara mreže te izgradnji pročistača na rijeci Orljavi s čime bi priključenje na sustav odvodnje dobilo nešto više od 15 tisuća stanovnika područja aglomeracije." - rekla je gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić

Tagovi: aglomeracija, ugovori, potpisivanje