Obilježen Međunarodni dan planina u Parku prirode Papuk

Međunarodni dan planinara
(FOTO: pp-papuk)

11.12.2017. | pp-papuk.hr
Pregleda: 3825

Park prirode Papuk, Hrvatski planinarski savez i Slavonski planinari, u suradnji sa općinom Kaptol, DVD Kaptol te Lovačkom udrugom Vepar iz Kaptola obilježili su Međunarodni dan planina izletom na nepoznati Papuk- Putevima kaptolskih kneževa.




Međunarodni dan planina (11. prosinac) proglasila je 2003. godine opća skupština Ujedinjenih naroda radi osvješćivanja značenja planina i održivog razvoja njihova okoliša za očuvanje kvalitetnog života stanovništva, a ove godine je u Parku prirode Papuk obilježen 12.-ti put.






Na Međunarodnom danu planina sudjelovalo je oko 250 planinara i ljubitelja prirode iz dvadesetak planinarskih društava Slavonije i okolice. Okupljanje planinara bilo je do 9 sati u mjestu Kaptol, kod starog grada, otkuda su se zajedno uputili na 21 km dugu trasu, preko arheološkog nalazišta, lovačke kuće Vodice, Vranovca, do Pogane gradine gdje su se ponovno vratili u Kaptol.




Zbog zahtjevnosti velike rute, organizatori su organizirali i kraću trasu, dugačku 8,5 km, gdje su obišli arheološko nalazište, te se ponovno vratili u Kaptol.




Po završetku izleta planinari su nastavili ugodno druženje u Vatrogasnom domu DVD-a Kaptol uz prigodni domjenak. Organizatori su osigurali prigodni pečat i vodiče, a za sigurnost sudionika brinuli su pripadnici HGSS stanice Požega.



izvor: www.pp-papuk.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI