Na Skupštini HPK Požeško-slavonsku županiju predstavljat će Ivan Vlahović

Ivan Vlahović
(FOTO: I.V.)

11.12.2017. | I.V.
Pregleda: 5559

Izborna skupština poljoprivredne komore Požeško-slavonskežupanije održana je danas u prostorijama Gradske knjižnice i čitaonice uPožegi.



Za delegata na izbornu Skupštinu Hrvatske poljoprivrednekomore koja će se održati 21. prosinca ove godine u Zagrebu, izabran je mladipoljoprivrednik Ivan Vlahović iz Drškovaca.


Ivan Vlahović je 25-godišnji nositelj istoimenog OPG-a itrenutno s djedom i ocem radi nešto više od 150 hektara zemlje. Donedavno jebio zaposlen u jednoj požeškoj tvrtki gdje je dao otkaz kako bi se posvetiopoljoprivredi, kako tvrdi, bolje je biti sam svoj gazda te da se trud isplati.




- Odlučili smo se učlaniti u poljoprivrednu komoru kako biglasnije ukazali na probleme s kojim se poljoprivrednici susreću te pomogli urješavanju istih. Ovim putem pozivam poljoprivredne proizvođače s područja našežupanije koji se ozbiljno bave ili žele baviti poljoprivredom da mi se pridružeu radu komore kako bi bili što snažniji u zastupanju interesa poljoprivrednika - govori Ivan



Naime, iako je prije nekoliko godina osnovana poljoprivrednakomora Požeško-slavonske županije i još k tome činjenici da se nalazimo u samomsrcu Slavonije gdje je poljoprivreda značajan faktor izvora zarade za mnogeobitelji, ona broji samo 9 članstava OPG-a s našeg područja, no to bi se ubrzomoglo promijeniti.



Kako doznajemo, izmjenama zakona ubuduće se predviđa obveznoplaćanje članarina svih poljoprivrednih gospodarstava koji su korisnicidržavnih potpora, što bi značilo značajno povećanje sredstava za rad komore atime i implementaciju poljoprivrednika i njihovih problema u izraduzakonodavnih okvira u poljoprivredi te bolje informiranje o natječajima, kakotuzemnim tako i međunarodnim.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI