Hrvatska se jutros probudila pod snježnim pokrivačem

09.12.2017. | M.M.
Pregleda: 6916

Gotovo cijela kopnena Hrvatska jutros se probudila pod snježnim pokrivačem. Snijega ima od Varaždina preko središnje Hrvatske do Slavonije. Najviše ga ima u gorju.

U Varaždinu je, prema podacima DHMZ-a, dosad napadalo 14 centimetara, u Kninu 1 centimetar, u Zagrebu 3 centimetra, u Hrvatskoj Kostajnici 13...

Danas će prevladavati oblačno s kišom, u unutrašnjosti susnježicom i snijegom, a malo snijega nošenog vjetrom moguće je i na Jadranu, osobito sjevernom; temperatura zraka od -2 do 3, na Jadranu većinom od 7 do 13 Celzijevih stupnjeva, navečer i prema kraju dana osjetno hladnije.


Oborina će biti češća u prvom dijelu dana, u Dalmaciji moguće i obilna uz grmljavinu. Nastat će novi snježni pokrivač, osobito u gorju. Poslijepodne sa zapada prestanak oborine, a prema kraju dana i razvedravanje.


Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima, a duž ostatka obale u početku jak i olujan južni i jugozapadni vjetar u okretanju na sjeverozapadni, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas.

Pretežno ili djelomice sunčano, ujutro u unutrašnjosti uz mjestimičnu maglu i niske oblake. Sredinom dana i poslijepodne sa zapada naoblačenje s kišom na sjevernom Jadranu, a u gorju i snijegom. Prema kraju dana kiše će biti i u Dalmaciji. Vjetar slab, poslijepodne umjeren i jak jugozapadni. Na Jadranu će jačati jugo i južni vjetar, a još će ujutro u Dalmaciji puhati umjerena bura i sjeverac. Jutro hladno uz temperaturu između -8 i -3, na Jadranu od -2 do 2. Najviša dnevna temperatura od 4 do 9, na Jadranu od 9 do 12 °C.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI