Pejaković:¨Nismo ovdje da bismo nastavili gdje je ¨PUMA¨ stala, nego idemo na novu, puno veću razinu¨

Udruga "Mladi za Požegu"
(FOTO: M.M.)

09.12.2017. | M.M.
Pregleda: 6046

U prostorijama Gradske uprave Grada Požege jučer je održana je konstituirajuća sjednica Udruge "Mladi za Požegu".

Na samome početku konstituirajuće sjednice, izvršeno je biranje vodstva Udruge. Tako je jednoglasno za predsjednika Udruge "Mladi za Požegu" , ujedno i inicijator ideje, izabran Mateo Pejaković, potpredsjednika Udruge, izabran je predsjednik Savjeta mladih Grada Požege, Ivan Svjetličić, a tajnik udruge je Zvonimir Prpić.





Upravno vijeće Udruge čine: Mateo Pejaković, Ivan Svjetličić, Zvonimir Prpić, Petar Jušić, Marko Raguž, Matej Pudić i Leo Pejaković.


"Grad Požega je predivan grad, grad povijesti i grad mladih, no na žalost, vi osim nekoliko manifestacija u gradu, izaći i zabaviti se nemate gdje. Morate ići u najbliže susjedne gradove kao što su Osijek ili Slavonski Brod. Mi ćemo to promijeniti.

Za 2018. godinu u Planu su festivali: piva, vina i lampiona. Primjerice festival piva je zamišljen tako da traje 3 dana uz koncerte, ulaznica bi bilo primjerice 50 kuna po osobi i za tu cijenu prisustvujete koncertu, dok su piva poput Ožujsko, Karlovačko i Osječko dostupni vama za konzumaciju u neograničenoj količini.

Mi nismo ovdje da bismo nastavili gdje je "PUMA" stala, nego idemo na novu, puno veću razinu.

Osim projekcija filmova, festivala, koncerata, sportskih događanja, organizirat ćemo i gledanje nogometnog prvenstva na kinskome platnu u pješačkoj zoni. Radimo na nekoliko stvari koje ćemo elaborirati, te predstaviti gradonačelniku Darku Puljašiću, kako bismo obogatili društveni i kulturni život Grada Požege, te što je najbitnije zaustavili odlazak mladih iz grada, te otvorili nova radna mjesta pri kojemu će prvenstveno mladi imati prednost pri zapošljavanju jer ne možemo čekati da investitori dođu sami, mi ih moramo dovesti i na tome ćemo raditi.




Što se tiče suradnje s Gradom Požegom, u njihovu pomoć ne sumnjamo, no za svaki event u gradu, obratit ćemo se i našim poduzetnicima koji bi svojim donacijama pomogli u uspjehu i realizaciji eventa, a za uzvrat bi dobili reklamiranje njihovih tvrtki.

Što stara narodna izreka kaže: "na mladima svijet ostaje", te ćemo se mi za time voditi i raditi na svim područjima kako bi se obogatio društveni život našega grada, kako bismo stvorili nova radna mjesta i spriječili odlazak mladih i obitelji, te pomogli onima kojima je nažalost najpotrebnije, te omogućili svima da počnu živjeti, a ne preživljavati," - rekao je novoizabrani predsjednik Udruge "Mladi za Požegu", Mateo Pejaković.

Potpredsjednik Svjetličić nadovezao se na riječi predsjednika te dodao kako je jedan od ciljeva udruge izvući Požegu iz apatije, a mladi su upravo ti koji to žele i mogu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI