Svečana sjednica povodom Dana Grada Pleternice

Nagrađeni povodom Dana Grada Pleternice
(FOTO: M.M.)

06.12.2017. | M.M.
Pregleda: 6391

"Dan Grada Pleternice i blagdan svetog Nikole, našeg nebeskog zaštitnika, slavimo s ponosom zahvalni generacijama naših sugrađana koji su u stoljećima bogate i burne povijesti na ovim prostorima očuvali hrvatsko ime, vjeru i opstojnost hrvatskog naroda. Danas se s ponosom sjećamo svih tih pleterničkih sinova i kćeri, a s posebnim pijetetom sjećamo se naših hrvatskih branitelja u kojima je tuklo hrvatsko srce i koji su prošli ratišta diljem Lijepe naše ponosno ispisujući povijest neovisne hrvatske države. Prije nekoliko dana na Papuku smo otkrili spomen obilježje jedanaestorici poginulih hrvatskih branitelja kao trajan spomen na njihovu žrtvu i ideale koje su živjeli. I upravo ideali koje su živjeli su okosnica i mog djelovanja – dati sebe za zajednicu u kojoj živim, stvarati i stvoriti okruženje za gospodarski rast i razvoj našeg grada, stvarati i stvoriti grad po mjeri čovjeka, grad u kojem je ugodno živjeti, raditi i odgajati djecu. Problemi i izazovi s kojima se nosimo nisu mali, oni često premašuju okvire u kojima možemo djelovati no sigurna sam da idemo u dobrom smjeru i da će se vizija koju smo zacrtali u strategiji razvoja našeg grada – postati gospodarski najrazvijeniji grad u županiji, grad ugodnog življenja koji svoje potencijale ostvaruje održivim razvoje istovremeno prateći suvremene europske trendove – i ostvariti.




I Ovaj moj časni mandat bit će mandat gospodarskog rasta i razvoja. Simbolika možda leži i u tome što je prvi projekt odobren u novom mandatu upravo projekt za razvoj gospodarstva - 8,3 milijuna kuna vrijedan projekt E-inkubatora.






Uz industrijsku zonu, u cijelosti komunalno opremljenu i sa svim pogodnostima za investiranje, uz postojeći inkubator za poduzetnike početnike koji je u potpunosti opravdao svoje postojanje i kojeg ćemo proširiti i nadograditi, uz Poduzetnički centar, tvrtku u našem vlasništvu, koja postiže iznimne rezultate za naš grad, poduzetnike, obrtnike, OPG-e i udruge, Pleternica će imati i novi inkubator namijenjen IT sektoru, najbrže rastućem sektoru u svijetu. Osim što se certificiramo kao grad povoljnog poslovnog okruženja (BFC certifikat) u okviru proračuna izdvajamo sredstva za gospodarstvo – u ovoj godini za sufinanciranje najma prostora start-up-ovima (odnosno poduzetnicima u našem inkubatoru) i za sufinanciranje pripreme projekata za bespovratna sredstva naših gospodarstvenika. S ovog mjesta danas najavljujem nove mjere za rast i razvoj naših gospodarstvenika, za nova zapošljavanja i investicije. Vama gospodarstvenicima, ljudima koji stvarate nove vrijednosti, zapošljavate, investirate, poručujem da ćemo vam i dalje biti partneri. Hvala vam za svako novo radno mjesto, rast i razvoj vaših tvrtki. Vi znate da sam vam ja na raspolaganju i da ste prioritet prioriteta našeg grada." - rekla je gradonačelnica Jozić




Grad Pleternica planira iznimna ulaganja u odgojno-obrazovnu infrastrukturu. Osim što sufinancira dječje igraonice u 4 naselja, a po programu odobrenom od strane Ministarstva obrazovanja, Grad Pleternica osnivač je Dječjeg vrtića Tratinčica. 2013. godine otvorio se novoizgrađeni vrtić i u njega su tada preselile dvije odgojne skupine. Tijekom ove 2017. godine odgovorili su na jedan veliki izazov koji je pred Grad Pleternicu postavljen – liste čekanja.




Značajna ulaganja tijekom 2017. godine odnosila su se i na komunalnu infrastrukturu – završena je prva faza izgradnje vinske ceste – ceste ruže i vina vrijedne oko 3,3 milijuna kuna – investitor je Županijska uprava za ceste i Grad Pleternicu navedena investicija nije koštala ni kune, a nema govora o nekom kreditnom zaduženju koje će otplaćivati generacije i generacije. Završeni su radovi rekonstrukcije cesta Ivanindvorskog naselja vrijedni 3,8 milijuna kuna. U tijeku je priprema tehničke dokumentacije i ishođenje dozvola za rekonstrukciju dvije državne ceste, D-525 od Pleternice do Bilica te D-38 od Pleternice do Kuzmice.




Ova dva projekta osim rekonstrukcije cesta obuhvaćaju i izgradnju nogostupa kroz navedena naselja čime se znatno podiže sigurnost prometa na cestama. Nakon onih 25 milijuna kuna uloženih u državne ceste u Gradu Pleternici prije dvije godine u narednom periodu očekuju se dodatna ulaganja od 40 milijuna kuna.




"Prijašnjih je godina naš nebeski zaštitnik, sv. Nikola, bio darežljiv prema Pleternici i Pleterničanima. Prošlog petka na sjednici Vlade Republike Hrvatske potpisan je Ugovor o financiranju 180 milijuna kuna vrijednog projekta Aglomeracije Pleternica – izgradnje sustava odvodnje otpadnih voda i pročistača na rijeci Orljavi. Preko 40 kilometara sustava odvodnje naših naselja, od Kuzmice do Pleternice, Novoselaca, Trapara, Gradca, Kadanovaca i Frkljevaca do Bresnice i Sulkovaca.

Vjerujem da će u vremenu koje nam slijedi, a posebice pri donošenju proračuna Grada Pleternice, biti prilike za detaljno nabrajanje svega planiranog. Ono što već sada mogu najaviti je rekordna visina proračuna našeg grada koji će biti usvojen na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća.

Svim svojim sugrađanima čestitam Dan grada Pleternice i blagdan svetog Nikole biskupa, našeg nebeskog zaštitnika. Svim nagrađenima iskrena čestitka i neka vam ova nagrada bude poticaj za nove uspjehe. Nikolama i Nikolinama sretan imendan, a vama dragim gostima želim da iz Pleternice ponesete lijepa sjećanja i da se vidimo dogodine." - zaključila je Jozić

Priznanja u povodu Dana grada ovaj puta dobili su: Mateja Ostojić, godišnja nagrada Grada Pleternice, Mario Borna Mjertan, godišnja nagrada Grada Pleternice, Kulturno umjetničko društvo Orljava Pleternica, godišnja nagrada Grada Pleternice, Dobrovoljno vatrogasno društvo Sesvete, Elvio Florian – godišnja nagrada Grada Pleternice, Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica - godišnja nagrada Grada Pleternice, Fra Jozo Grbeš, nagrada za počasnog građanina Grada Pleternice.






















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI