790. obljetnica prvog pisanog spomena grada Požege i izložba fotografija Janka Belaja

Gradski muzej Požega
(FOTO: M.M.)

06.12.2017. | M.M.
Pregleda: 2900

Sinoć je u Gradskom muzeju Požega održana izložba fotografija i kalendara do 2027. godine koji nam govore i dočaravaju što je zapravo 790. obljetnica Grada Požege.




"To je 790. godina prvog pisanog spomena, nešto na što moramo biti beskrajno ponosni. Ono što smo mi htjeli postići i isprovocirati činjenicu i s našim kalendarom odnosno fotografijama Janka Belaja.






Janko Belaj uspio je asocirati na mjesta koja znamo i koja ne znamo te pokazati nam da su ipak u Gradu Požegi jer svakodnevno prolazimo pokraj njih, a ne razmišljamo o njima." - rekla nam je ravnateljica muzeja Maja Žebčević Matić


"Iznimna mi je čast da mogu biti gradonačelnik grada koji ove godine slavi 790. obljetnicu ali isto tako 93 godine muzeja. Svakako čestitam ravnateljici i muzeju koji je jedan od prvih u ovom dijelu Slavonije.




Ono što želim reći da ova izložba, Rudinske glave pozivaju sve nas da promislimo o našem gradu, našoj budućnosti, onom što nam nudi i što želimo u njemu ostvarivati.Požega za mene je moja obitelj, moja djeca, moja ljubav ono što želim biti i s kim želim biti." - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić






















Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI