U Osijeku potpisan ugovor vrijedan 155,3 milijuna kuna

Aglomeracija Pakrac-Lipik
(FOTO: compas.com.hr)

03.12.2017. | compas.com.hr
Pregleda: 4066

Nakon završetka sjednice Vlade Republike Hrvatske, koja se održala 1. prosinca u Osijeku, potpisano je niz ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte čija ukupna vrijednost iznosi 2.026.855.957,79 kuna. Jedan od tih ugovora odnosi se na projekt "Poboljšanje vodno – komunalne infrastrukture aglomeracije Lipik – Pakrac" u vrijednosti 155,3 milijuna kuna, a potpisali su ga Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike, Zoran Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda i Marijan Pierobon, direktor tvrtke Vode Lipik d.o.o. u prisutnosti premijera Andreja Plenkovića, gradonačelnika Lipika Vinka Kasane i gradonačelnice Pakraca Anamarije Blažević.

Projektom aglomeracije doprinosi se ostvarivanju unapređenja javnog vodoopskrbnog sustava u svrhu osiguranja kvalitete i sigurnosti usluga opskrbe pitkom vodom te razvoj sustava prikupljanja i obrade otpadnih voda s ciljem doprinosa poboljšanju stanja voda.

Također se predviđa formiranje jedinstvenog sustava odvodnje otpadnih voda za područje aglomeracije Lipik-Pakrac koja će uključivati naselja: Dobrovac, Donji Čaglić, Filipovac, Japagu, Kukunjevac i Lipik (gradsko područje Lipika) te Kusonje, Pakrac i Prekopakru (gradsko područje Pakraca).


Projekt aglomeracije od životne je važnosti jer osigurava Lipiku i Pakracu budući razvoj. Planirati razvoj bez kvalitetne infrastrukture je nemoguće. Ovo je projekt koji će za duži period osigurati dovoljne količine transporta vode, odvodnje, dakle ono što je potrebno za kvalitetan i zdrav život građana. Cijeli projekt je započeo prije nekoliko godina, a uz ogroman napor naša dva grada i Hrvatskih voda te na opće zadovoljstvo svih nas, moram se zahvaliti i Vladi Republike Hrvatske na tome, izjavio je Vinko Kasana, gradonačelnik Lipika.


Pored projekta Šumetlica, ovo je sigurno jedan od kapitalnih projekata koji itekako puno znači za naše područje. Na te projekte, naročito na aglomeraciju, veže se niz drugih projekata u Lipiku. Od gradnje hotela, investicija u poduzetničkoj zoni pa sve do projekta Raminac. Sve bi to bilo teško zamisliti kad projekt aglomeracije ne bi išao u realizaciju. Nakon ovog ide i projekt Bettermenta, dakle uređenja državne ceste D5, koja prolazi kroz Lipik, a nastavlja se od Omanovca prema Dobrovcu i čiji jedan krak ide prema Čagliću jer se nadovezuje na spojnu cestu Kovačevac – Lipovljani. To su ključni projekti koji su bitni za razvoj Lipika, dodao je gradonačelnik.

www.compas.com.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI