11. obljetnica KUD-a ¨Rama¨ iz Pleternice

KUD "Rama" Pleternica
(FOTO: M.M.)

03.12.2017. | M.M
Pregleda: 5996

KUD "Zavičajno društvo Rama" iz Pleternice djeluje već punih jedanaest godina i danas su prigodnim programom u Sportskoj dvorani u Pleternici obilježili jedanaestu godišnjicu.




Godinama tradicionalno organiziraju ovakvu manifestaciju koja djeluje u sklopu Dana grada Pleternice i blagdana sv. Nikole te im u goste dolaze KUD-ovi iz svih dijelova Požeštine i Hrvatske. Ove godine to su "Češka beseda" iz Kaptola, KUD "Orljava" iz Pleternice, KUD-ovi iz Oriovca i Šumeće, KUD "Tkanica" iz Okučana i mnogi drugi.









KUD "Rama" je jedini ramski KUD u Hrvatskoj te ih kao takve zovu na razne manifestacije diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine te na mnoge ramske susrete koje organizira Hrvatska ramska zajednica. KUD ima svoj dramski i folklorni dio, u skečevima pokazuju svoje običaje a u plesovima kako se to prije radilo u Rami







"Iskreno, nisam se nadao da ćemo doživjeti ovoliko godina rada jer nismo baš imali dobre uvjete za rad u počecima. Sada slavimo desetu godišnjicu i malo je reći da smo sretni i oduševljeni. Upravo zbog toga se želim zahvaliti Gradu Pleternici i svim našim sponzorima koji nas velikodušno prate godinama. KUD ima oko 25 aktivnih članova i ove godine smo imali 30 nastupa. Žao nam je što je slab odaziv na ovakva događanja", rekao je Jure Vidakušić, predsjednik KUD-a "Zavičajno društvo Rama".










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI