Na sjednici većinom glasova usvojen proračun Grada Požege za 2018. godinu

4. sjednica Gradskog vijeća Grada Požege
(FOTO: M.M.)

01.12.2017. | M.M.
Pregleda: 3675

Danas je održana 4. sjednica Gradskog vijeća Grada Požege na kojoj se našlo 17 točaka dnevnog reda. Tako su vijećnici raspravljati o 3. izmjenama i dopunama Proračuna Grada Požege za 2017. godinu, kao i o 3. izmjenama i dopunama Plana razvojnih programa, prijedlogu izmjena i dopuna Programa rada upravnih tijela Grada Požege, prijedlogu Programa o izmjeni i dopuni Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju, socijalnoj skrbi, sportu i turizmu.

O prijedlogu Odluke o III. izmjeni Odluke o mjerilima i načinu rasporeda sredstava komunalne naknade za komunalne djelatnosti u 2017. godini, izmjenama Programa izgradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture te Programu održavanja komunalne infrastrukture i Opsega radova na održavanju građevinskog zemljišta u Gradu Požegi i prigradskim naseljima za 2017. godinu.





Prijedlogu Proračuna Grada Požege za 2018. godinu i prijedlogu Odluke o koeficijentima za obračun plaće službenika i namještenika, prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o gradskim porezima, prijedlog Odluka o uvjetima, cijeni, poticajnim mjerama i postupku prodaje građevinskog zemljišta gospodarske namjene u Industrijskoj i Obrtničkoj ulici u Požegi.


Na sjednici je sudjelovalo 14 vijećnika od čega je samo ispred SDP-a prisustvovala Tamara Puač.




Sve točke dnevnog reda su usvojene većinom glasova, dok su za neke neki vijećnici bili suzdržani ili protiv.




"U trećim izmjenama i dopunama proračuna Grada Požege za 2017. planirani su prihodi i primitci te rashodi i izdatci u iznosu 97.446.637,00 kuna i oni su manji za 16,5 % u odnosu na zadnju izmjenu proračuna odnosno 19.197.019,00 kuna.

To smanjenje odnosi se prvenstveno pa prihod iz pomoći gdje preko Grada Požege svoje projekte prijavljuje Komunalac d.o.o. ( reciklažno dvorište, komunalnu opremu koje prelaze u sljedeću godinu.) U ovo smanjenje dolaze i projekti iz EU fondova ( poduzetnička zona, inkubator i dom u Vidovcima)." - vijećnicima je prezentirao dogradonačelnik Marijo Pilon




Ako promatramo rashode razdjela za samoupravu možemo biti zadovoljni i reći da je proračun u 2017. bio izbalansiran, društveno senzibilan, socijalno osjetljiv i da su praćene potrebe svih skupina našeg građanstva.

Sada kada podvučemo crtu vidimo da je više od pola milijuna kuna utrošeno za rashode razdjela za samoupravu gdje su rasle javne potrebe u kulturi, za potrebe dječjih vrtića i osnovnoškolstva više od 18% tako da je skoro svaka peta kuna koja je prošla kroz naš proračun bila je za tu namjenu." - dodao je dogradonačelnik Ferdinand Troha




"U proračunu 2018. prikazani su primitci i rashodi koji iznose 138.835.000,00 kuna. Ovo je jedan od najvećih proračuna do sada jer smo se vodili smjernicama Ministarstva financija i Zakonom o financiranju jedinica lokalne samouprave i njegovoj izmjeni od 01.01.2018. koje se odnose na porez i prirez na dohodak gdje ćemo po mom proračunu dobiti oko 14,5 milijuna kuna više u odnosu na 2016. godinu.




Najveći dio proračuna od 65 milijuna kuna odnosi se na tekuće kapitalne pomoć i na pomoći u iznosu 23.100.000,00 kuna, kao i pomoći iz Europskih sredstava te ovim putem pohvaljujem pročelnika, cijeli tim i sve službe Grada Požege koje su surađivale i radile gdje mi nagodinu imamo 31.750.000,00 kuna.

Želim naglasiti da se u ovom proračunu koji je razvojan i koji je budućnost te će donijeti svim našim sugrađanima veliki napredak nalazi 23 milijuna kuna koji se odnose na održavanje i ulaganje u infrastrukturu Grada Požege.

Ovim proračunom obuhvaćeni su svi programi Upravnih odjela i zastupljene su sve skupine društva s naglaskom na socijalne osjetljivosti i kapitalne investicije." - rekao je gradonačelnik Darko Puljašić po pitanju proračuna 2018.










Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI