Predstavljen pretisak Kempfove knjige ¨Iz prošlosti Požege i Požeške županije¨

"Iz prošlosti Požege i Požeške županije"
(FOTO: M.M.)

30.11.2017. | M.M.
Pregleda: 4792

Ogranak Matice hrvatske u Požegi odlučio je okruniti svoj četverogodišnji mandat s pretiskom Kempfove knjige "Iz prošlosti Požege i Požeške županije" koju su danas predstavili Vesna Vlašić i Goran Hruška.




"Smatramo da je ova knjiga biser koji mi darujemo požeškoj kulturnoj javnosti zato što se ta knjiga ne može više nigdje nabaviti ili gotovo se teško može nabaviti, a značajna je ne samo za mlade ljude već za Požežane kao bi nas podsjetila na vrijednost Kempovih djela.






Ova knjiga potječe iz 1925. - 1926. godine kada je Kempf u obliku sveščica izdavao ove arhivske dokumente. Svi ovi dokumenti su skupljeni kada je on radio građu za monografiju kapitalno svoje djelo "Požega" koje je izdao 1910. godine.




Posebna je zanimljivost ove knjige što su ti arhivi koje je Kempf crpio, dokumenti izgorjeli zbog čega je veliki značaj i važnost ove knjige." - rekla je vesna Vlašić predsjednica ogranka Matice hrvatske Požega




Knjiga je tiskana u 200 primjeraka koje će Matica hrvatske Požega poklonit svim knjižnicama i čitaonicama na području Požeško slavonske županije , školama i ostalim odgojno obrazovnim ustanovama.




Na promociju ove knjige došao je i unuk Julija Kempfa, Davorin Kempf.













Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI